Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Καμία δέσμευση για το κέντρο υγείας αστικού τύπου

Για το αόριστο μέλλον μετέθεσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, τη ανέγερση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στην Καλαμάτα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Θανάσης Πετράκος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ…

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει παραχωρήσει στο υπουργείο οικόπεδο (στο παλιό στρατόπεδο) για την ανέγερση του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου. Όμως ενώ η παραχώρηση έγινε με τον όρο το Κέντρο Υγείας να ανεγερθεί εντός χρονικού περιθωρίου πέντε ετών, στη συνέχεια ο συγκεκριμένος όρος αφαιρέθηκε! «Το συγκεκριμένο οικόπεδο προορίζεται για ανέγερση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, αυτό όμως είναι κάτι που θα αποφασισθεί στο γενικότερο σχεδιασμό και αναδιαμόρφωση του Υγειονομικού Χάρτη όλης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και από την ενίσχυση από τα ευρωπαϊκά οικονομικά προγράμματα». Το συγκεκριμένο θέμα ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η παράταξη του «Δικτύου».

Ο επικεφαλής της, Σταμάτης Μπεχράκης, υπογραμμίζει ότι το Κέντρο Υγείας είναι εξαιρετικά απαραίτητο για την πόλη της Καλαμάτας, αφενός για την εξυπηρέτηση των κατοίκων που αναγκάζονται τώρα να μετακινούνται με οικονομικό κόστος στη Σπερχογεία, όπου βρίσκεται το Νοσοκομείο. Αφετέρου θα ανακουφιστεί το ίδιο το Νοσοκομείο, αφού δεν θα επιβαρύνεται με τα περιστατικά που θα εξυπηρετούνται στο Κέντρο Υγείας.


Πηγή : simaia news