Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Στον Εισαγγελέα ο φάκελος του Λιμανιού Κυπαρισσίας-Καταπέλτης ο Ροιλός για τις ευθύνες

Τον φάκελο του Λιμανιού Κυπαρισσίας ανοίγει ο Δήμος Τριφυλίας καταθέτοντας τα πλήρη στοιχεία στον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου και τις δηλώσεις του Δήμου, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την πόλη, ενώ ο Δήμαρχος δεν απέκλεισε κλιμάκωση των ενεργειών του παρά το γεγονός ότι οι αλιείς κατηγόρησαν την Δημοτική αρχή για αδράνεια από τα πρώτα σημάδια κατάρρευσης τμήματος του προσήνεμου μόλου. Αρχικά ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κόλλιας επανέλαβε αρκετές φορές στη Συνέντευξη τύπου ότι δεν έχει καμία αρμοδιότητα για το λιμάνι καθώς αποτελεί έργο της Περιφέρειας λέγοντας όμως ότι οι πιέσεις θα ενταθούν σε όσους έχουν αρμοδιότητα καλώντας τον Περιφερειάρχη να επιταχύνει τις διαδικασίες παρέμβασης ανακοινώνοντας ότι θα σταλούν υπομνήματα προς πάσα κατεύθυνση.

Επίσης θα εξετάσει τη δυνατότητα παρέμβασης από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αναδεικνύοντας δύο πτυχές του προβλήματος. Η πρώτη αφορά το παρελθόν με τις ευθύνες εξέλιξης το έργου αλλά και την υλοποίηση οριστικής μελέτης για το έργο με την αφετηρία πρωτοβουλιών κρίνοντας ότι οι θέσεις του είναι ταυτόσημες με αυτές των αλιέων. Το λιμάνι αποτελεί μοναδική πύλη του Δήμου στο Ιόνιο υπονοώντας ότι αν αυτό συνέβαινε στο λιμάνι της Καλαμάτας...ορισμένοι δεν θα ανέμεναν την υλοποίηση των μελετών, εκτιμώντας ότι "η λογική του κατεπείγοντος είναι το κρίσιμο στοιχείο". Κατά τη σύσκεψη ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορά το θέμα των ευθυνών καθώς η Δημοτική αρχή είναι νέα αλλά δεν αποποιείται τις ευθύνες του παρελθόντος που βαρύνουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και πρόσωπα.

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΛΙΕΩΝ

Επικριτικός ο Πρόεδρος των Ερασιτεχνών αλιέων κ. Κώστας Ροιλός λέγοντας ότι δεν ασκήθηκε πίεση από πουθενά με τη σύσκεψη να διεξάγεται κατόπιν εορτής, ενώ καταλόγισε ευθύνες στο Δήμο για απραξία σε έργα υποδομών απαιτώντας να ζητηθεί από τη Περιφέρεια η ολοκλήρωση όλου του έργου. Συγκρούστηκε με το Δήμο λέγοντας ότι κώφευαν όταν φώναζαν οι αλιείς ότι τώρα θα απαιτηθούν περισσότερα χρήματα για αποκατάσταση. Μάλιστα υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η πλήρης μελέτη καθώς στο στάδιο των μελετών φαγώθηκαν πολλά χρήματα εκτιμώντας ότι και η Περιφέρεια θυμήθηκε αργά να κάνει τις παρεμβάσεις. Υπέδειξε να ανοίξει ο φάκελος του λιμανιού και να αποδοθούν ευθύνες διότι τουρισμός χωρίς ανάπτυξη δεν γίνεται, ενώ αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο αλιευτικό καταφύγιο πέρα από το λιμάνι. Παράλληλα δήλωσε ότι το έργο παραδόθηκε και έπεσαν υπογραφές αλλά δεν έγινε ποτέ αυτοψία με αποτέλεσμα τώρα να διενεργείται προκαταρκτική εξέταση για το θέμα από τις δικαστικές αρχές.


Πηγή : radio 936