Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Μεσσήνη: Δεν πάει άλλο η κατάσταση με την παραβατικότητα


ΖΗΤΕΙ ΜΟΝΙΜΟ ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
«Η κατάσταση δεν πάει άλλο» λέει ο δήμαρχος Μεσσήνης για την παραβατικότητα
Της Μαρίας Νίκα 


Τη δημιουργία τμήματος αστυνομικών επιχειρήσεων ζητεί ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα της παραβατικότητας, κάνοντας λόγο για μεγάλη ένταση που επικρατεί σε περιοχές του Δήμου του, η οποία, όπως λέει, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αυτοδικίες.
«Δυστυχώς, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς τα κρούσματα παραβατικότητας στη Μεσσήνη και την ευρύτερη περιοχή. 

Μετά τα δύο περιστατικά, τον ξυλοδαρμό έξω από το αστυνομικό τμήμα, κατοίκων της Πιλαλίστρας και του προέδρου, και την κλοπή, κατά την ώρα της κηδείας του αδικοχαμένου 24χρονου Ηλία Δουρούμη, σε οικίες συγγενών του, υπήρξε έντονη παρουσία για αρκετά μεγάλο διάστημα δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ κ.λπ., και είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα» ανέφερε χθες ο κ. Αναστασόπουλος, αλλά πρόσθεσε: «Δυστυχώς, όπως το είχαμε και τότε προβλέψει, αυτά τα μέτρα με τις υπάρχουσες δυνάμεις δεν μπορούν να κρατήσουν επ’ αόριστον, επήλθε η κόπωση και ο περιορισμός των περιπολιών, με αποτέλεσμα να έχουμε πάλι έντονα προβλήματα και αυξημένη παραβατικότητα. Ιδιαίτερα μετά το τελευταίο κρούσμα, όπου δύο άτομα χτύπησαν έξω από το σπίτι της ηλικιωμένη και της πήραν την τσάντα. Την έριξαν κάτω, έσπασαν τα πλευρά της, πήγε στο νοσοκομείο. Ακόμη είναι σε άσχημη κατάσταση στην εντατική και ευχόμαστε να ξεπεράσει το πρόβλημα». 

Καταλήγοντας ο δήμαρχος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου: «Θέλω να επισημάνω, κατά τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι μετά και αυτά τα τελευταία περιστατικά, θεωρούμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ένταση και κίνδυνος να φτάσουμε σε αυτοδικίες. Πρέπει, επιτέλους, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λύσει το πρόβλημα με τη δημιουργία τμήματος αστυνομικών επιχειρήσεων ή άλλων μονάδων, όπως λέμε ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, κ.λπ., αλλά σε μόνιμη βάση. Ένα κλιμάκιο στη Μεσσήνη, με πεδίο αναφοράς σε όλο το νομό, όπως είναι και η απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Η υπομονή μας εξαντλείται, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση».

Πηγή : tharros news