Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Φυσικό αέριο στη δυτική Ελλάδα...


Την 1 Αυγούστου 2002 ανακοινώνεται η υπογραφή μνημονίου μεταξύ της ΔΕΠΑ και της EDISON GAS, βάσει του οποίου η χώρα μας προβλέπεται να γίνει κόμβος μεταφοράς του φυσικού αερίου απο την Κεντρική Ασία προς την Ευρώπη. Ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Α.Τσοχατζόπουλος αναγγέλει σε ομιλία του στη Πάτρα το 2002, την έλευση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα μέχρι το 2010.
Η τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ.Β.Παπανδρέου, είχε δηλώσει...ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. Ο τότε υπουργός Οικονομίας κ.Ν.Χριστοδουλάκης, είχε συνδέσει την κατασκευή του αγωγού με την σύνδεση της Ιταλίας...

Ο τότε υφυπουργός Οικονομικών κ.Χ.Πάχτας, είχε θέσει σαν προϋπόθεση να γίνουν πρώτα βιομηχανίες και μετά βλέπουμε Τελικά συγκροτείται μέτωπο βουλευτών της Πελοποννήσου και αναδεικνύεται το θέμα με συνεχείς επερωτήσεις στο κοινοβούλιο. Και στις 20 Ιουνίου 2003, ο κ.Τσοχατζόπουλος ανακοινώνει την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου όχι μόνο προς την Πάτρα, αλλά και προς Πύργο και Καλαμάτα. Ο τότε υφυπουργός Ανάπτυξης κ.Γεωργακόπουλος, όμως στις 21 Σεπτεμβρίου 2003, σε επίσκεψή του στη ΒΙΠΕ Πάτρας, απέρριψε το ενδεχόμενο να επεκταθεί ο αγωγός φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο.

Πηγή : radio936