Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Απόκριες στην Κυπαρισσία, στη παλιά πόλη


Το Σάββατο στις 16 Μαρτίου από τις 6.30 μμ στην Παλιά Πόλη, από την πλατεία μέχρι το κάστρο, οργανώνεται ένα αυθεντικό αποκριάτικο πάρτυ από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» και τα καταστήματα που επιχειρούν στην Παλιά Πόλη.

Το πάρτυ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, θα ξεκινήσει το απόγευμα στις 6.30 με παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς που θα παρουσιάσει ο σημαντικός Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ενώ φωτιές θα ανάψουν αργότερα στην πλατεία της Παλιάς Πόλης. Θα υπάρχει ακόμα Καραγκιόζης (όχι μόνο για τα παιδιά), θεματικές μασκαράτες σε κάθε κατάστημα, μουσικά ανθολόγια και χορευτικοί ρυθμοί από τα 50΄s μέχρι σήμερα. Το ακριβές πρόγραμμα του πάρτυ θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αλλά και στην πόλη 3 ημέρες πριν το Σάββατο.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από την Τζίμα Ιμιρζιάδη, τον Κώστα Γιαννόπουλο (bar Αλγό-ρυθμος), τον Σταθη Κώνσταντο (ταβέρνα ο Πλάτανος), τον Σωτήρη Αναγνωστόπουλο(κρεπερί Πάνω Βόλτα), τον Μιχάλη Βελισσαρόπουλο (μεζεδοπωλείο Παλιά Αγορά), τον Δημήτρη Λιακόπουλο(bar καφετέρια Αφ΄υψηλού), τον Βασίλη Τζαβέλλα(μεζεδοπωλείο Ψωμί και ελιά) και τον Μπάμπη Μπακολιά (παντοπωλέιο). Όλοι μαζί προσκαλούν τους πολίτες της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο ταξιδιώτη να απολαύσουν το κέφι, την ατμόσφαιρα και τη μοναδική εμπειρία αυτού του αποκριάτικου και θεματικού πάρτυ. Ευκαιρία για διασκέδαση μέσα από μια ευρεία γκάμα επιλογών:ξενοδοχειακοί υπάλληλοι, γκάνγκστερς της δεκαετίας των 50΄s, ποδήλατα και ποδηλάτισσες, τραγουδιστές πίστας, μάγειρες και μαγείρισσες, βαρέλια και μπεκρήδες και βεβαίως το πάρτυ είναι ελεύθερο για όσους έχουν φαντασία, δημιουργικότητα και έμπνευση.

Το αποκριάτικο πάρτυ του Σαββάτου (16/3) θα είναι η πρώτη από τις τρεις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Δήμο Τριφυλίας. Την Κυριακή υπάρχει το καρναβάλι των Φούληδων και οι άλλες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά και την Καθαρή Δευτέρα η γιορτή των χαρταετών και το σαρακοστιανό τραπέζι στην παραλία της Κυπαρισσίας που οργανώνεται από τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης. Οι 3ήμερες αυτές εκδηλώσεις είναι μια ιδιαίτερη πρόταση όχι μόνο για τους κατοίκους, αλλά και για τους εκδρομείς της Καθαρής Δευτέρας και αν καθιερωθούν και συντονισμένα και έγκαιρα παρουσιάζονται τότε θα μπορούν να προβληθούν συνολικά και κάτω από το ίδιο επικοινωνιακό μήνυμα ώστε μακροπρόθεσμα να επωφεληθούν σημαντικά όλοι οι τοπικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία κλπ.) δεδομένου και ότι όλα θα συμβαίνουν σε έναν ωραίο προορισμό.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Ο στόχος του Προγράμματος για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας είναι η προστασία και η σωτηρία της Παλιάς Πόλης, αλλά και η ανάδειξη και η προβολή στο Πανελλήνιο αυτού του ιστορικού και διατηρητέου οικισμού με την καθιέρωση ενός ακόμα ετήσιου και δυνατού θεσμού, ο οποίος θα συμβάλλει στην επισκεψιμότητα της Παλιάς Πόλης και την περίοδο του χειμώνα. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος φορέας (το Πρόγραμμα για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας) διοργανώνει κάθε καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία και άλλες εκδηλώσεις, όπως το Παζάρι με τις αντίκες, με τον ίδιο στόχο. «Πιστεύω», υποστηρίζει η Τζίμα Ιμιρζιάδη, «ότι η Παλιά Πόλη αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα ανάπτυξης της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής και η πολιτεία και ο Δήμος πρέπει να αναλάβουν ενεργά πρωτοβουλίες για την ανάπλασή της για να αποκτήσει πάλι τον ιστορική της φυσιογνωμία, έτσι ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τοπική οικονομία, ρόλο από τον οποίο παρόμοιοι οικισμοί έχουν ωφεληθεί σε όλον τον κόσμο. Είναι γνωστό ότι την τελευταία 3ετία η Παλιά Πόλη, μέσα πάντα από την ιδιωτική πρωτοβουλία έχει μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης και η κρίση που βιώνουμε όλοι δεν θα πρέπει να φρενάρει αυτή την πορεία».

Πληροφορίες για το πάρτυ

Το πάρτυ θα γίνει από τη πλατεία της Παλιάς Πόλης μέχρι το κάστρο. Το Σάββατο 16 Μαρτίου από τις 6.30 το απόγευμα που θα αρχίσει το πρόγραμμα μέχρι το πρωΐ αφού η συνέχεια θα δοθεί μέσα στα καταστήματα.

Τα αυτοκίνητα θα αποκλεισθούν εκείνη την ημέρα. Η πρόσβαση θα είναι μόνο με τα πόδια από το Ηρώον η από το κάστρο και από τα καλντερίμια που κατηφορίζουν προς την πλατεία, αν ανέβετε ψηλότερα. Κύριες προσβάσεις οι 3 θαυμάσιοι, πέτρινοι σκαλόδρομοι που θα ανεβείτε, αφού αφήσετε τα αυτοκίνητά σας στον φιδωτό δρόμο που οδηγεί στην άνω πόλη. Πληροφορίες : Τζίμα Ιμιρζιάδη τηλ. 6936 056130 - See more at: http://kyparissiotis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_6964.html#sthash.M26Cr6Ot.dpuf

Πηγή : kyparissiotis