Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να καταγγείλει τη σύμβασή του με την ΕΡΤ


Σε καταγγελία της σύμβασης που έχει υπογραφεί με την ΕΡΤ ΑΕ σκέπτεται να προβεί ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας, επειδή δεν τηρούνται όσα προβλέπονται στο συμφωνητικό μίσθωσης, που είχε υπογραφεί στις 17 Νοεμβρίου του 2008 από τον ίδιο και τον τότε διευθυντή της Χρ. Παναγόπουλο.
Όπως εξήγησε, με βάση το συμφωνητικό μίσθωσης κι επειδή ο Δήμος Καλαμάτας είχε διαθέσει στο παρελθόν περίπου 22 εκατ. δραχμές για τη διαμόρφωση των χώρων της ΕΡΤ στο Ανατολικό Κέντρο, η ΕΡΤ είχε αναλάβει την υποχρέωση να διαθέτει χρόνο για την προβολή τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων του Δήμου.
Η υποχρέωση όμως αυτή δεν τηρείται, όπως ανέφερε, και ο Δήμος Καλαμάτας έχει ήδη στείλει ειδοποίηση στην ΕΡΤ. Θα ακολουθήσει και εξώδικη δήλωση, πρόσκληση – διαμαρτυρία για τη στάση που κρατά η δημόσια τηλεόραση.
Διευκρίνισε πως όσα ζητά ο Δήμος δεν είναι σε βάρος της ΕΡΤ, ενώ δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει ο σταθμός της ΕΡΑ Καλαμάτας. «Θα πάμε μαλακά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι με βάση το συμφωνητικό μίσθωσης προβλέπεται η προβολή 50 τηλεοπτικών μηνυμάτων διάρκειας 25 δευτερολέπτων και κάποιων ραδιοφωνικών.
Ωστόσο, δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα από πότε δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα, για να προσθέσει ότι η συγκεκριμένη μίσθωση λήγει το 2020.
Χ.Χ.

Πηγή : tharrosnews