Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Η Καλαμάτα γιορτάζει σήμερα την Υπαπαντή


Την πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού γιορτάζει σήμερα η Καλαμάτα, χωρίς την παρουσία μελών της κυβέρνησης την οποία -σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε- εκπροσωπεί ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας.
Πολιτικές παρουσίες υπάρχουν ωστόσο, καθώς στις σημερινές θρησκευτικές εκδηλώσεις θα παραστούν -εκτός από τους τοπικούς βουλευτές- και ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Πάρης Κουκουλόπουλος, ενώ θα παρίσταται και ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης.
Αντίθετα, λαμπρή είναι η παρουσία της Εκκλησίας καθώς στον σημερινό εορτασμό θα μετάσχουν -προσκεκλημένοι του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου- συνολικά 8 μητροπολίτες και συγκεκριμένα οι Αρτης Ιγνάτιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά Ιωάννης.
Η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, μετά το τέλος της πολυαρχιερατικής θείας λειτουργίας, στην θα προεξάρχει ο μητροπολίτης Αρτης Ιγνάτιος.
Η πομπή, ειδικότερα, θα διέλθει από τις οδούς Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Παναγιώτη Kαίσαρη και μέσω της Φαρών θα επιστρέψει στον μητροπολιτικό ναό της Καλαμάτας.
Στο μεταξύ, από το Δήμο Καλαμάτας γνωστοποιήθηκε ότι στο πλαίσιο των εορτασμών για την πολιούχο, το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης του δήμου, τα Μουσεία και το Κάστρο λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου (1 ώς 3 Φεβρουαρίου), με σκοπό την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων επισκεπτών και προσκυνητών.
Συγκεκριμένα, α) Το Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης του θα είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. με 9 μ.μ. τις ημέρες σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, β) το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας θα είναι ανοιχτό από τις 8 π.μ. ώς τις 8 μ.μ. σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, γ) το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας θα είναι ανοιχτό, σήμερα Σάββατο 9 π.μ. με 2 μ.μ. και 6 με 8 μ.μ. και αύριο Κυριακή 11 π.μ. με 2 μ.μ., δ) το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας θα είναι ανοιχτό σήμερα Σάββατο 9 π.μ. με 1 μ.μ. και 6 με 8 μ.μ. και αύριο Κυριακή 9 π.μ. με 1 μ.μ. και ε) το Κάστρο Καλαμάτας θα είναι ανοιχτό 8.30 π.μ. με 2.30 μ.μ. σήμερα και αύριο.

Πηγή : eleftheriaonline