Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Κοπανάκι – Καλαμάτα 12 ευρώ μετ’ επιστροφής ανήμερα της Υπαπαντής. Aπό Καλό Νερό 13 ευρώ.

Την προσπάθειά της για την αξιοποίηση του θρησκευτικού τουρισμού στο σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου, που δε λειτουργεί, εγκαινιάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ανήμερα της γιορτής της Υπαπαντής, πολιούχου της Καλαμάτας. Οργανώνει εκδρομή από τον Πύργο στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με αρκετές ενδιάμεσες στάσεις.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία επισημαίνει το μεγάλο ενδιαφέρον και την επιτυχία των εκδρομών που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα και έδωσαν το κίνητρο για την οργάνωση της συγκεκριμένης εκδρομής. “Το μεγάλο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για τις θεματικές εκδρομές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου δίνει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ το κίνητρο για διεύρυνση των θεματικών αντικειμένων των εκδρομών”, παρατηρεί – και σημειώνει: “Ετσι εγκαινιάζεται μια νέα θεματική προσέγγιση του σιδηροδρομικού τουρισμού, σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από πλούσιο θρησκευτικό παρελθόν και ιστορικές εκκλησίες: ο θρησκευτικός τουρισμός. Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ημέρα της γιορτής της Υπαπαντής, το θεματικό τρένο θα μεταφέρει τους ταξιδιώτες στην Καλαμάτα για επίσκεψη και προσκύνημα στον ναό της Υπαπαντής. Πρόκειται για μια εκκλησία – καμάρι των Μεσσήνιων, αλλά και πόλο έλξης των πιστών κάθε περιοχής, καθώς φιλοξενεί εικόνα της Παναγίας του 17ου αιώνα που ανακαλύφθηκε έπειτα από ανασκαφή στα ερείπια παλαιότερου ναού της Υπαπαντής».
Το θεματικό τρένο, ένα διπλό ρέιλ-μπας που θα ξεκινήσει στις 5.30 το πρωί από τον Πύργο, θα κάνει στάσεις σε Ζαχάρω, Ελαία, Καλό Νερό, Κοπανάκι, Ζευγολατιό και Αρι. “Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να καλύψει στο μέγιστο το ενδιαφέρον συμμετοχής των επιβατών των γύρω περιοχών, ενώ παράλληλα αποτελεί μια φυσιολατρική γραφική διαδρομή, αφού περνάει από σπάνιας ομορφιάς τοπία και χωριά», αναφέρει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Το τρένο υπολογίζεται να φτάσει στο σταθμό της Καλαμάτας στις 9 το πρωί. Οι εκδρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον πανηγυρίζοντα ναό, να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να παρακολουθήσουν τη λιτανεία. Η αναχώρηση από την Καλαμάτα έχει
 προγραμματιστεί για τις 2.30 το μεσημέρι.
Οι τιμές της διαδρομής είναι (με επιστροφή): Πύργος – Καλαμάτα 20 ευρώ, Ζαχάρω – Καλαμάτα 15 ευρώ, Ελαία – Καλαμάτα 13 ευρώ, Καλό Νερό – Καλαμάτα 13 ευρώ, Κοπανάκι – Καλαμάτα 12 ευρώ, Ζευγολατιό – Καλαμάτα 10 ευρώ και Αρις – Καλαμάτα 5 ευρώ.
Το κόστος δεν περιλαμβάνει έξοδα διατροφής. Τα εισιτήρια θα πωλούνται από τον σιδηροδρομικό σταθμό Πύργου (τηλ. 26210 22224) αλλά και επί της αμαξοστοιχίας, από το προσωπικό συνοδείας

Πηγή : kopanakinews