Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Νέο ιατρικό μηχάνημα στην Οφθαλμολογική Κλινική

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ένα ακόμη ιατρικό μηχάνημα για τις ανάγκες της Οφθαλμολογικής Κλινικής παρέλαβε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας στο πλαίσιο του ενταγμένου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μέσω ΕΣΠΑ. Ας ελπίσουμε ότι θα μας βοηθήσει να βλέπουμε πιο καθαρά τα πράγματα…

Πρόκειται για το ND YAG Laser προϋπολογισμού 28.000 ευρώ, το οποίο μέχρι σήμερα δεν διέθετε το νοσηλευτικό ίδρυμα. Όπως επισημαίνεται δε στη σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, μέσα στην εβδομάδα η Οφθαλμολογική Κλινική θα ενισχυθεί και με έναν ακόμη οφθαλμίατρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής της Οφθαλμολογικής Παναγιώτης Πετικίδης το νέο ιατρικό μηχάνημα μπορεί να εκτελέσει αναίμακτη ρήξη ιστών ή μεμβρανών σε ασθενείς χωρίς να χρειάζεται καν να νοσηλευτούν. Συγκεκριμένα, εφαρμόζεται για την οπίσθια καψουλοτομή, μετά από εγχειρήσεις καταρράκτη, όταν θολώσει η οπίσθια κάψα, η οποία αποτελεί και την πιο συχνή επιπλοκή. Επίσης, εφαρμόζεται στα γλαυκώματα κλειστής γωνίας, για περιφερική ιριδοτομή.

Σε δική του δήλωση ο διοικητής του Γ.Ν. Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Σήμερα παραλαμβάνουμε ένα ακόμα σημαντικό θεραπευτικό μέσο για τις ανάγκες της Οφθαλμολογικής Κλινικής. Μπορούμε πια να πούμε με βεβαιότητα ότι ύστερα από την παραλαβή του τομογράφου οπτικής συνοχής (OCT) και του Green Laser, η Οφθαλμολογική Κλινική ιατροτεχνολογικά αναβαθμίζεται σημαντικά. Αυτός είναι ο στόχος μας για όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου μας. Τις επόμενες ημέρες παραλαμβάνουμε ένα ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα Π/Υ 320.000 ευρώ, ένα Laser λιθοτριψίας Π/Υ 50.000 ευρώ και τρεις ακόμα υπερήχους Π/Υ 180.000 ευρώ. Η προσπάθεια συνεχίζεται με ακόμη πιο εντεινόμενους ρυθμούς. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».


Πηγή : kalamata journal