Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μαθήτριες και μαθητές της Δ’ τάξης καθάρισαν την παραλία του Αϊ-Λαγούδη!

Εξόρμηση καθαρισμού στην παραλία Αϊ-Λαγούδη, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, έκαναν μαθήτριες και μαθητές της Δ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.

Τα παιδιά, με μεγάλη χαρά και ξεχωριστό ζήλο, μάζεψαν και συγκέντρωσαν κάθε λογής σκουπίδια που βρήκαν στην παραλία, γεμίζοντας ολόκληρες σακούλες απορριμμάτων. Ο δάσκαλος του Δ1 Τμήματος, Δημήτρης Ρόδας, αναφερόμενος στον καθαρισμό, σημείωσε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καθαρίσουμε την παραλία της Κυπαρισσίας. Έχουμε έρθει εδώ τα δύο Τμήματα της Δ’ Τάξης και μαζεύουμε ό,τι σκουπίδι βρούμε. Τα παιδιά έδειξαν ενθουσιασμό και νομίζω πως έγινε αρκετά καλή δουλειά».

Σχετικά με τα μηνύματα της συγκεκριμένης εξόρμησης, παρατήρησε: «Πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον που ζούμε, γιατι όσο πιο καθαρός είναι ο τόπος που μένουμε τόσο πιο πολύ μπορούμε να τον χαρούμε…». Με τη σειρά της, η δασκάλα του Δ2 Τμήματος, Σταυρούλα Σκανδάλη, τόνισε: «Είχε προηγηθεί συζήτηση, όχι μόνο τις προηγούμενες μέρες, αλλά κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος, αλλά και διαθεματικά, όσον αφορά στο περιβάλλον. Στόχος της επίσκεψης είναι, όχι μόνο η ευαισθητοποίηση των παιδιών όσον αφορά στα θέματα τα περιβαλλοντικά, αλλά και η ανάληψη δραστικών μέτρων για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Τα παιδιά το χάρηκαν. Εκτός από παιχνίδι – είναι ένας βιωματικός τρόπος μάθησης αυτός –, μάζεψαν τα σκουπίδια, ενώ κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι για μας το περιβάλλον. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή την προσπάθεια, και τα παιδιά το ίδιο, ενώ πιστεύω ότι αυτό θα είναι η κινητήρια δύναμη που θα τους καθοδηγεί πάντα: ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχνούν ποτέ και θα πρέπει να το έχουν ως βασικό στόχο στο μυαλό τους». Από την πλευρά του, ο μαθητής Παναγιώτης Βοργιάς είπε: «Ήρθαμε σήμερα εδώ πέρα, γιατί είναι Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και καθαρίσαμε την παραλία».

Η μαθήτρια Θεοδώρα Χρονοπούλου σημείωσε: «Ήρθαμε στην παραλία της Κυπαρισσίας για να την καθαρίσουμε από τα σκουπίδια, για να είναι καθαρή και να παίξουμε. Ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ, γι’ αυτό και ελπίζουμε να ξανάρθουμε», ενώ η μαθήτρια Νικολέτα Παππά: «Μαζέψαμε σακούλες, μπουκάλια και άλλα. Μας άρεσε!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου 





Πηγή : tharros news