Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Φιλιατρά: Επιτέλους ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους της πόλης

Ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι οι ασφαλτοστρώσεις στους δρόμους των Φιλιατρών, μετά τις παρεμβάσεις για το έργο ύδρευσης.

Η διαδικασία ασφαλτόστρωσης αφορά το τελευταίο στάδιο του έργου ύδρευσης της πόλης και όπως είπε ο κ. Ηλίας Παναγόπουλος στο filiatranet, αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις εντός δέκα περίπου ημερών. Η πρώτη φάση αφορά την επίστρωση του ασφαλτομίγματος Α265 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει η ισοπεδωτική στρώση με το Α260.

Τις εργασίες που ξεκίνησαν πίσω από την Εμπορική Τράπεζα προς τον Άγιο Αθανάσιο, παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Παναγιώτη Τσίγγανο.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που ταλαιπώρησε την πόλη για πολλά χρόνια και κυρίως στην επέκταση του υδραγωγείου με την αντικατάσταση των παλιών σωλήνων αμιάντου με σύγχρονο υλικό.


Σε απάντηση για την καθυστέρηση του έργου επεσήμανε ότι δεν θέλαμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο πριν βεβαιωθούμε ότι όλα είναι εντάξει, μετά και τις πολλές περιπέτειες που βίωσε η πόλη σε αυτόν τον τομέα.

Σημασία πλέον έχει, όπως μας είπε, ότι αυτό που ταλάνιζε τόσο καιρό τους κατοίκους για το νερό που πίνουμε από αμίαντο τελειώνει, ενώ τελειώνει και το θέμα με τις βλάβες στο υδραγωγείο που ανάγκαζε όλη την περιοχή να μένει χωρίς νερό.

Ο κ. Παναγιώτης Τσίγγανος τόνισε την σωστή εξέλιξη του έργου παρά τις γνωστές καθυστερήσεις, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποια σημεία που θα αποκατασταθούν στα πλαίσια της καλής συνεργασίας με τον εργολήπτη.

Παρακολουθήστε το βίντεο:


Πηγή : filiatra net