Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Τι συμβαίνει με τα προβλήματα ύδρευσης και τις μετακινήσεις στο Δώριο;

ΕΔΩ και αρκετές ημέρες είχαμε δεχτεί τηλεφωνικές καταγγελίες για τα προβλήματα ύδρευσης στο Δώριο και την αδιαφορία του Δήμου Οιχαλίας για την επίλυσή της.Ωστόσο η κατάσταση δεν φαίνεται να εξομαλύνεται, αντιθέτως παίρνει και θεσμικό χαρακτήρα αφού με κατεπείγουσα διαμαρτυρία του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Δωρίου Γεώργιος Ντόντος έθεσε το θέμα στον αντιδήμαρχο Ηλ. Ντονά και τον προϊστάμενο της Τ.Υ. και αντιδήμαρχο ύδρευσης Λεων.

Φίλο, προειδοποιώντας τους ότι αν αδιαφορήσουν θα προσφύγει στον εισαγγελέα, κάτι που έγινε. Από το Δήμο έσπευσαν να διορθώσουν κάποια βλάβη, αλλά οριστική λύση δεν δόθηκε και ούτε διαφαίνεται. Το ζήτημα τέθηκε και στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπου διεφάνη το μέγεθος του προβλήματος ύδρευσης τόσο στο Δώριο, όσο και σε άλλα χωριά. Πέραν των άλλων τίθεται και ζήτημα δημόσιας υγείας αφού σε αρκετά τμήματα του δικτύου υπάρχουν ακόμη αμιαντοσωλήνες που ενοχοποιούνται για καρκινογενέσεις. Ωστόσο με αφορμή το ζήτημα της ύδρευσης και τις διαμαρτυρίες υπήρξε ως ανταπάντηση από το Δήμο η μετακίνηση δύο δημοτικών υπαλλήλων από το Δώριο στο Μελιγαλά, μια εκ των οποίων είναι η σύζυγος του καταγγέλοντος τα προβλήματα προέδρου του Δωρίου. Το ζήτημα αυτό σχολιάστηκε από το Doriopress, με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο. Ιδού:

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ …ΣΤΟ ΔΩΡΙΟ

Κατόπιν της προηγηθείσας διαμαρτυρίας του προέδρου του Δωρίου για την κατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης του Δωρίου και την μακροχρόνια κοροϊδία των αρμόδιων αρχών υπήρξε άμεση αντίδραση – αντίποινα του αντιδημάρχου κ.Ντονά και μάλιστα εν απουσία του δημάρχου. Αντί να φροντίσει να δώσει λύση στο πρόβλημα θεώρησε σωστό μέσα σε δυο ώρες να δώσει τηλεφωνική εντολή για την μετακίνηση -τιμωρία των υπαλλήλων της δημοτικής ενότητας Δωρίου στο Μελιγαλά (όλως τυχαίως η μία εκ των δυο υπαλλήλων τυγχάνει και σύζυγος του προέδρου του Δωρίου !!!).

Και μαζί με αυτήν «τιμωρούνται» άδικα και άλλοι υπάλληλοι και μην το αρνείστε κύριε αντιδήμαρχε, όλοι αυτό κατάλαβαν!!! Άραγε τα γνωρίζει όλα αυτά ο δήμαρχος και αν ναι πως τα επιτρέπει; Αντίποινα γίνονταν μόνο στην Κατοχή !!! Τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι αιρετοί της Δημοτικής Ενότητας Δωρίου; (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) Ποια η αντίδραση των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων αλλά και των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Δωρίου; Θα επιτρέψουν αμαχητί την ερήμωση του τόπου και την εγκατάλειψη των πολιτών; Περιμένουμε την αντίδραση του δημάρχου για να δούμε ποιος κάνει κουμάντο σε αυτόν τον Δήμο».

Από την εφημερίδα 'ΦΩΝΗ'


Πηγή : radio 936