Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Και το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ αντιδρά για το χρυσαυγίτικο φεστιβάλ στην Καλαμάτα

ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΝΙΚΙΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Το Σωματείο σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ εξέφρασε την ανησυχία του για την προσπάθεια πραγματοποίησης φασιστικού φεστιβάλ στην πόλη της Καλαμάτας και ομόφωνα αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλία για ταξική κινητοποίηση όλων των εργατικών Σωματείων.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας και ανταποκρινόμαστε θετικά στο κάλεσμα για σύσκεψη την Τετάρτη 19 Ιούνη 2013.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν στη συνείδησή τους τις φασιστικές ενέργειες, τις εκδηλώσεις τους, να απορρίψουν και να απομονώσουν τους φασίστες. Χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ο ρατσισμός και η βία προς τους αδύναμους. Αυτοί που κάνουν ντου στους αδύναμους μετανάστες είναι οι ίδιοι που πήγαν και προσκύνησαν στο Μελιγαλά και έδωσαν τον όρκο του ταγματασφαλίτη. Είναι οι ίδιοι που έκαναν ντου στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και έψαχναν να βρουν φουκαριάρες νοσηλεύτριες που δεν έχουν άδεια εργασίας. Είναι οι ίδιοι που αύριο το πρωί θα αποτελέσουν τα νέα τάγματα ασφαλείας υπηρετώντας τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν αν χρειαστεί την ακραία μορφή εξουσίας του καπιταλιστικού συστήματος παραγωγής, που είναι η δικτατορία του κεφαλαίου.

Για τους έχοντες άδεια παραμονής ή μη, για τους λευκούς, για τους κίτρινους, για τους μαύρους, για όλους, η υγεία δεν είναι εμπόρευμα. Το δικαίωμα για τη ζωή, για μόρφωση το έχουν όλοι. Για αυτό επιμένουμε ταξικά. Δεν πιστεύουμε στο «Δημοκρατικό Αντιφασιστικό τόξο της εξουσίας του Κεφαλαίου». Είναι το ίδιο τόξο που θρέφει τους φασίστες. Είναι το ίδιο τόξο που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση. Είναι το ίδιο Ευρωπαϊκό Δημοκρατικό τόξο που ευθύνεται για τους πολέμους και τη μετανάστευση. Η υπόθεση του φασισμού είναι υπόθεση των εργαζομένων, είναι υπόθεση της Λαϊκής Συμμαχίας. Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στην σύσκεψη της 19ης Ιουνίου».


Πηγή : kalamata journal