Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αναγκαια υποδομη η αναβαθμιση του δρομου Πλατανια-Νεδα για την αναπτυξη της περιοχης

Ως αναγκαια απο καθε αλλη φορα φανταζει η ποιοτικη αναβαθμιση του δρομου που ξεκιναει απο τον Πυργο του Μπαρμπα-Αλεκου στα Πλατανια Τριφυλιας και οδηγει στη φυσικη ομορφια της Νεδας ωστε να στηριχθει και αναπτυχθει τουριστικα η περιοχη. Ο δρομος στο σημειο Κολοβουτι-Καταρρακτες,που συνδεει τα δυο σημεια αυτη τη στιγμη ειναι χωματοδρομος,εχει δημιουργηθει απο ιδιωτικη πρωτοβουλια και ετσι συντηρειται κατω απο αντιξοες συνθηκες αν και μικρης αποστασης καθως καλυπτει μια διαδρομη μονο 4 χιλιομετρων.

Δυστυχως αν και επισφαλης για τη διευλευση Ι.Χ. οχηματων και αδυνατης προσβασης μεγαλυτερων (εστω μικρολεωφορειων) ειναι η μονη οδος ωστε οι ολο και αυξανομενοι επισκεπτες στην πανεμορφη περιοχη χρησιμοποιουν. Αναλογιζομενοι τη μικρη αποσταση στα δυο σημεια(κατι που σημαινει χαμηλο κοστος),την αναγκη παροχης προσβασεων στους επιδοξους επισκεπτες του βουνου,του δασους,του ποταμου,την συνεχη αυξηση ενδιαφεροντος απο τη πλευρα τους,κρινεται πραγματικα καθοριστικη για την τοπικη οικονομια και αναπτυξη της ορεινης Τριφυλιας και οχι μονο,καθως αποτελει πολο ελξης που θα συγκεντρωσει εκδρομεις σε ολη τη περιοχη.

Κονδυλια και κωδικοι υφιστανται για δρομους στη περιοχη οι οποιοι δεν εχουν την απολυτη αναγκη αυτη τη στιγμη να αποδοθουν υπερογκα χρηματικα ποσα, ειτε λογω καλυτερης καταστασης τους,ειτε λογω μικροτερης διελευσης. Αν επιμεριστει απο τα συγκεκριμενα κονδυλια καποιο ποσο το οποιο θα αποδοθει στα Πλατανια ειναι εφικτη αμεσα η αναβαθμιση του δρομου και μαζι του ολης τη περιοχης.

Θα ηταν επιθυμητη η συνεργασια ολων των αρμοδιων αλλα και πιθανων ενδιαφερομενων φορεων για τη προωθηση του θεματος κατι που εξεφρασαν εντονα οι κατοικοι της περιοχης στις επαφες που ειχαμε μαζι τους.


Πηγή : kyparissia news