Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Καταγγελία Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών για Ελληνοποιήσεις Αγροτικών Προϊόντων

Κύριε Υπουργέ παρά τις επισημάνσεις που έχουμε κάνει για τις Ελληνοποιήσεις Αγροτικών Προϊόντων (ντομάτες - αγγούρια κ.λ.π.) από τρίτες χώρες (Σκόπια - Αλβανία κλπ), συνεχίζονται κατά κόρων να εισέρχονται και να Ελληνοποιούνται εις βάρος των Αγροτών και του καταναλωτή.

Μετά από έρευνά μας διαπιστώθηκε ότι μεγάλες ποσότητες αγγουριού και ντομάτας που εισέρχονται από το τελωνείο Ευζώνων να Ελληνοποιούνται σε περιοχές παραγωγικές στη Βόρεια Ελλάδα και να διακινούνται στις αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης ως Ελληνικά.

Δεν μπορείτε να κλείσετε την ψαλίδα μεταξύ παραγωγού - καταναλωτή, δε μπορείτε να ελέγξετε την αύξηση του κόστους παραγωγής όταν ευαγγελίζεστε ότι η ανάπτυξη της χώρας θα έρθει από τον Πρωτογενή Τομέα.

Ζητάμε να ενεργοποιηθούν κάποτε οι υπηρεσίες της Πολιτείας για τον έλεγχο των Ελληνοποιήσεων που πλήττουν καίρια τους Αγρότες και όχι να ζητάτε συνέχεια αυξήσεις (ΔΕΗ, πετρέλαιο, ΦΠΑ 23% σε βασικά εφόδια), χωρίς να μας παρέχεται καμία προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργείται από τις Ελληνοποιήσεις.

Ζητάμε αυστηρό έλεγχο υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα σύνορα και να συνοδεύει η ταυτότητα το προϊόν στο τελικό σημείο πώλησης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΙΒΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Πηγή : filiatra net