Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Διανομή 500 κιλών λαδιού σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείο Μεσσήνης

Πάνω από 500 κιλά ελαιόλαδο, παραγωγή από τα δημοτικά ελαιόδεντρα, θα διανεμηθεί στις οικογένειες δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μεσσήνης. Ηδη ξεκίνησε η διανομή τροφίμων για το πασχαλινό τραπέζι οικογενειών που έχουν ανάγκη, ενώ η προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου για συγκέντρωση ειδών συνεχίζεται με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων οικογενειών.

Σύμφωνα με την αρμόδια υπάλληλο του δήμου Ευαγγελία Παναγιωτοπούλου, συνεργάτιδα του αντιδημάρχου Γ. Δαβίλλα, τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης προσφέρουν σύλλογοι, σωματεία, σχολεία και μεμονωμένα άτομα. Σημαντική μάλιστα είναι η προσφορά καταναλωτών των σούπερ μάρκετ της πόλης Βερόπουλος, Μουργής και Πετρόπουλος, οι οποίοι φροντίζουν να είναι πάντα γεμάτο το καλάθι του Κοινωνικού Παντοπωλείου για να βοηθηθούν οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα προβλήματα. Επίσης για το επόμενο διάστημα υπάρχουν σκέψεις να προστεθούν και νωπά προϊόντα, όπως φρούτα και λαχανικά, εφόσον εξασφαλιστεί η αναγκαία υποδομή.

Ειδικότερα για το ελαιόλαδο, η παραγωγή του οποίου έγινε για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου, από συνεργείο με επικεφαλής τον Γ. Αλευρά, έχει ήδη συσκευαστεί και τοποθετηθεί στα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου για να συμπεριληφθεί στα είδη που διανέμονται για το Πάσχα.

Εάν κάποιος επιθυμεί να συμβάλει στην όλη προσπάθεια, μπορεί να απευθυνθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, που στεγάζεται στο ΚΑΠΗ του Δήμου Μεσσήνης και να προσφέρει: όσπρια, ζυμαρικά, γάλα, ζάχαρη, αλεύρι, καθώς επίσης απορρυπαντικά, ρούχα και γενικά ό,τι χρειάζεται μια οικογένεια.

Να σημειωθεί πως η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης γίνεται κάθε 1,5 μήνα περίπου, ανάλογα με τα προσφερόμενα είδη και τις ανάγκες των οικογενειών. Αυτή την περίοδο οι εξυπηρετούμενες οικογένειες απ' όλο το διευρυμένο δήμο ανέρχονται στις 90, ενώ η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου είχε ξεκινήσει με 60 οικογένειες ένα χρόνο πριν, στις 10 Απριλίου 2012.

Να σημειωθεί πως οι αιτήσεις των υποψηφίων είναι αρκετές και αξιολογούνται από 5μελή επιτροπή του δήμου με προτεραιότητα σε άπορους και άνεργους. Οπως πληροφορηθήκαμε, οι οικογένειες εναλλάσσονται ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση, η οποία ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Κ.Δ.


Πηγή : eleutheria online