Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ευχές και δώρα από τις τρίτεκνες οικογένειες στα παιδιά του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Το Κέντρο, παρά την κρίση, συνεχίζει τη μεγάλη του προσφορά, χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων, των γονέων, των εθελοντών και των δωρητών. Υπάρχουν ωστόσο μεγάλα προβλήματα, όπως η μη διάθεση οδηγού από το Νοσοκομείο, στο οποίο υπάγεται το Κέντρο, προκειμένου να μεταφέρονται τα παιδιά του Κέντρου με το ειδικό όχημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Άλλο σοβαρό πρόβλημα η απουσία της διοίκησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου παρέχει τις υπηρεσίες της στο Νοσοκομείο και μόλις μία ημέρα την εβδομάδα της επιτρέπεται να μεταβαίνει στο Κέντρο! Τους εκπροσώπους του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Νομού Μεσσηνίας «Η Υπομονή», Καίτη Κεράνη και το μέλος του Συλλόγου, Διαμάντω Καφετζή, που είναι και τρίτεκνη. Τα δώρα, δημιουργίες και παρασκευάσματα μελών του Συλλόγου Τρίτεκνων Οικογενειών, προσέφεραν ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς και τα μέλη της διοίκησης, Γεωργία Δημητρακοπούλου και Καλλιόπη Αργυροπούλου.

Ο Χρήστος Κορομηλάς υπογράμμισε ότι κάθε φορά που επισκέπτεται με το Σύλλογό του το Κέντρο, φεύγει από αυτό με έντονα τα αισθήματα της αγαλλίασης και της αγάπης, τα οποία τα μεταδίδουν τα ίδια τα παιδιά του Κέντρου. Σημείωσε ότι ο Σύλλογος νοιώθει ότι είναι χρέος του να επισκέπτεται το Κέντρο και να ανταλλάσσει ευχές με τα παιδιά, ενώ τόνισε πως αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους εργαζόμενους και τους γονείς των παιδιών για τον αγώνα που δίνουν, ο οποίος πρόσθεσε ότι τώρα είναι ακόμη μεγαλύτερος λόγω της μειωμένης κοινωνικής υποστήριξης που παρέχει το κράτος.


Πηγή : radio 936