Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ολοκληρώνεται η συγκομιδή αγγουριού - πρωτοποριακές τεχνικές στα Φιλιατρά

ME θετικό πρόσημο ολοκληρώνεται η συγκομιδή αγγουριού στην περιοχή Φιλιατρών όπως εκτίμησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας κ. Παρασεκυόπουλος επισκεπτόμενος τις πρόσφατες καλλιέργειες.

Ο κ. Παρασκευόπουλος είπε στο Radio Kyparissia 936πριν κορυφωθεί η συγκομιδή είχε τονίσει ότι "εδώ είναι το σαλόνι του θερμοκηπιακού κέντρου της πόλης σε μια φυτεία όπου ο παραγωγός εφαρμόζει μια εξελιγμένη τεχνική που αποτελεί το μέλλον" όπου σε κάθε 5 φυτά τοποθετούν "ωφέλιμα έντομα το οποίο ως αρπακτικό είναι η καλύτερη λύση για τον θρύπα και τον αλευρώδη διότι έτσι ελαχιστοποιούμε την χρήση φυτοπροστατευτικών μέσων κάνοντας βιολογική προστασία". Έτσι επιτυγχάνεται μείωση των πληθυσμών στις φυτείες και δεν απαιτούνται ψεκασμοί με φυτοπροστατευτικά μέσα. Εξήγησε ότι η συγκομιδή ξεκίνησε θετικά και συνεχίστηκε με καλούς ρυθμούς ενώ για τη πρωτοποριακή νέα τεχνική που εφαρμόστηκε εντάσσεται σε προγράμματα ολοκληρωμένης αντιμετώπισης σε καθαρό περιβάλλον με παραγωγή ασφαλών προιόντων για τον καταναλωτή.

Τα ωφέλιμα έντομα εξαπολύονται σε έκταση 11 στρεμμάτων ενώ στο θερμοκήπιο οι θερμοκρασίες είναι ελεγχόμενες. Κατέληξε λέγοντας ότι οι παραγωγοί έχουν ευαισθητοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό με σύγχρονες αντιλήψεις οι οποίες συμπληρώνονται με άριστη θρέψη και λίπανση για να έχουμε ποιοτικά προιόντα προς κατανάλωση και σεβασμό στο περιβάλλον.


Πηγή : radio 936