Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Εκπαίδευση των παιδιών αθιγγάνων στην Καλαμάτα

Την Παρασκευή 26 Απριλίου διοργανώνεται σύσκεψη στην Καλαμάτα για την εκπαίδευση των αθιγγανοπαίδων, με τη συμμετοχή των εντεταλμένων από το κράτος Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας. Για το θέμα αυτό, απέστειλε προς το Δήμαρχο επιστολή με ιδιαίτερη αξία ο συνταξιούχος Δάσκαλος Γεώργιος Πανταζόπουλος, τέως Ειδικός Σχολικός Σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο κ. Πανταζόπουλος συγχαίρει θερμά το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία διενέργειας αυτής της σύσκεψης. Ο Δάσκαλος επισημαίνει ότι «όλα αυτά αποσκοπούν να φέρουν αποτελέσματα και αφορούν το μέλλον της κοινής συμβίωσης των πολιτών των Δήμων και του συνεχώς αυξανόμενου μεγάλου αριθμού των Ρομά. Αξίζει να βλέπουμε το μέλλον. Αξίζει να μη ξεχνάμε ότι οι πολίτες κάθε μικρής ή μεγάλης κοινωνίας αξίζουν πολλά, μα περισσότερο με τα τόσα καθημερινά προβλήματα που ζούμε, αξίζουν μια ήρεμη και ποιοτική ζωή, χωρίς προβλήματα και είναι χρέος μας να συμβάλλουμε όλοι μας στο να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον». Ο κ. Πανταζόπουλος διαθέτει αξιόλογη εμπειρία, έχοντας εφαρμόσει επιτυχώς εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά αθιγγάνων (Εξαμίλια Κορινθίας – Ζευγολατιό – Σοφάδες Καρδίτσας – Κομοτηνή), γι’ αυτό τονίζει πως ο εισηγητής στη σύσκεψη που θα συγκληθεί, θα πρέπει να έχει ιδιαίτερη γνώση των αθιγγάνων της περιοχής μας.

Ακόμη, αναφέρει πως «το πρόβλημα της εκπαίδευσης των αθιγγανοπαίδων είναι τεράστιο και δύσκολο» και εκφράζει τη γνώμη ότι «στη δική μας περίπτωση το μόνο μοντέλο που με σωστή, προγραμματισμένη εργασία και στήριξη υλική και καθοδηγητική θα έφερνε αποτελέσματα, είναι το προπαρασκευαστικό τμήμα. Δηλαδή ένα τμήμα που θα προετοίμαζε τα αθιγγανόπαιδα για να μπουν κατά τον επόμενο χρόνο φυσικά και αβίαστα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα».


Πηγή : simaia news