Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Οι Επισκέψεις των Δημοτικών Σχολείων των Φιλιατρών στο Εικαστικό Εργαστήρι

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Την Κυριακή που πέρασε ολοκληρώθηκαν οι επισκέψεις των Δημοτικών σχολείων των Φιλιατρών στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.

Οι επισκέψεις οργανώθηκαν μετά από συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης και των Συλλόγων Γονέων του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών. Τα παιδιά και τους γονείς που τα συνόδευαν καλωσόρισε η Πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Βιβή Παντελάκη η οποία τους μίλησε για τις δραστηριότητες της Κοινωφελούς που απευθύνονται στα παιδιά.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Εργαστηρίου από το ζωγράφο κ. Νίκο Ζαχαρίου ο οποίος εξήγησε στα παιδιά τις δραστηριότητες του Εικαστικού. Στη ξενάγηση τους έδειξε έργα συνομηλίκων τους που είχαν κάνει στη ζωγραφική, το κολάζ, τη χαρακτική, τις μάσκες και την κεραμική. Στους ενήλικες έκανε εντύπωση το τμήμα της αγιογραφίας στο οποίο οι συμμετέχοντες διδάσκονται τον παραδοσιακό τρόπο αγιογραφίας της Κρητικής και Μακεδονικής Σχολής.

Όταν τελείωσε η ξενάγηση τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου έκαναν κολάζ – ψηφιδωτό. Για ψηφίδες χρησιμοποίησαν κομμάτια χαρτιού που τα παιδιά του Εικαστικού είχαν ζωγραφίσει και κόψει. Στα παιδιά του 2ου και 3ου Δημοτικού διαβάστηκε ένα ποίημα για την Άνοιξη και στη συνέχεια κλήθηκαν χρησιμοποιώντας μόνο τα βασικά χρώματα για να φτιάξουν τα χρώματα που ήθελαν, να ζωγραφίσουν την εικόνα που φαντάστηκαν ακούγοντας το ποίημα.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δημιουργίες των παιδιών κάτω από τις εικαστικές οδηγίες του κ. Νίκου Ζαχαρίου ήταν υπέροχες. Και από τα τρία σχολεία διατυπώθηκε το αίτημα να δημιουργηθεί ένα τμήμα ζωγραφικής ή κεραμικής από το επόμενο σχολικό έτος στα Φιλιατρά.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση στοχεύει αν όλα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό της να υπάρξουν τμήματα και στις άλλες δύο μεγάλες πόλεις του Δήμου. Επισκέψεις στο Εικαστικό Εργαστήρι μπορούν να γίνουν μετά το Πάσχα και από άλλα σχολεία της Τριφυλίας αν το ζητήσουν.


Πηγή : filiatra net