Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σχέδια για ξενοδοχείο στο λιμάνι της Καλαμάτας

Ξενοδοχείο προτίθενται να δημιουργήσουν στο λιμάνι της Καλαμάτας, στο ακίνητο που βρίσκεται το πρώην "Shopping City", οι εταιρείες Kalamata Shopping and Fun Α.Ε. και Altus Ανάπτυξη και Αξιοποίηση Ακινήτων Α.Ε. Ηδη, από τον περασμένο Μάιο, το Τμήμα Πολεοδομικών Τοπογραφικών Εφαρμογών και Χωροταξίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Καλαμάτας, έχει απαντήσει στις ενδιαφερόμενες εταιρείες ότι στο λιμάνι "είναι δυνατή η ανέγερση ξενοδοχείου μέχρι 100 κλινών".

Οπως είπε στην "Ε" ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, η πρόταση προβλέπει την κατεδάφιση του υφιστάμενου κτηρίου και την ανέγερση νέου. Οι δύο εταιρείες ζήτησαν -και έλαβαν, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Σώματος- τη θετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, προϋπόθεση απαραίτητη εφ’ όσον το συγκεκριμένο έργο δεν προβλέπεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπτυξης της Καλαμάτας.

Οι εν λόγω εταιρείες, ειδικότερα, αναφέρουν ότι "προτίθενται να δημιουργήσουν ξενοδοχειακή μονάδα στο ακίνητο που βρίσκεται επί των οδών Τσαμαδού, Κορώνης και Κανάρη". Για τον λόγο αυτό, ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότηση ότι "το προτεινόμενο έργο εντάσσεται στους γενικούς στόχους του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Αστικής Ανάπτυξης και ικανοποιεί τις γενικές κατευθύνσεις του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου το έργο να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό εργαλείο JESSICA".

Σημειώνεται, ότι στην εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι "το έργο θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής του λιμένα, το φυσικό και δομημένο περιβάλλον του οποίου είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο από πληθώρα αποθηκευτικών χώρων και εγκαταλελειμμένων κτηρίων, μεταξύ αυτών το υφιστάμενο κτήριο που στέγαζε το εμπορικό κέντρο "Shopping City"".

Β.Γ.Μ.


Πηγή : eleutheria online