Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Προκήρυξη λογοτεχνικού διαγωνισμού από την ένωση Μεσσήνιων συγγραφέων

ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

Έτος Ιδρύσεως 2000
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (Οδός Αριστομένους 35)
Τ.Κ.24100 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ τηλ. 2721087778 – 2721088652 Fax 2721063502
Καλαμάτα 3.6.2013 Αριθ. Πρωτ. 12/2013

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων (ΕΜΣ) προκηρύσσει τον 3ο λογοτεχνικό διαγωνισμό «Νάκος Κληρόπουλος», στη μνήμη του πρώτου προέδρου της. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού Μεσσηνίας, σπουδαστές του ΤΕΙ Καλαμάτας και φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών της Καλαμάτας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ανώτατο όριο ηλικίας τα 25 χρόνια.

Αποκλείονται συγγενικά πρόσωπα των μελών του ΔΣ της ΕΜΣ. Κάθε υποψήφιος μπορεί να λάβει μέρος με ένα μόνο έργο του. Το θέμα του διαγωνισμού (ποιήματα ή πεζά) είναι ελεύθερο.

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από επιτροπή της ΕΜΣ. Θα απονεμηθούν:

  • Α΄ βραβείο (τιμητικό δίπλωμα και χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ, προσφορά της οικογένειας Κληροπούλου).
  • Β΄ και Γ΄ βραβείο (τιμητικό δίπλωμα και έπαθλο βιβλία της Ένωσης).

Τα ποιητικά έργα δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τους 30 στίχους και τα πεζά τις 5 σελίδες Α4 (γραμματοσειρά arial 12, διάστημα μονό). Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπογράψουν το έργο τους με ψευδώνυμο και μέσα στο φάκελο να εσωκλείσουν άλλο μικρότερο, σφραγισμένο φάκελο, όπου θα αναγράφουν δίπλα στο ψευδώνυμό τους το πραγματικό τους όνομα, την ταχυδρομική τους διεύθυνση, το τηλέφωνό τους, την εκπαιδευτική μονάδα στην οποία φοιτούν, καθώς και την ημερομηνία γέννησής τους. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι πληκτρολογημένα και εκτυπωμένα ανά φύλλο. Τα υποβαλλόμενα έργα δεν πρέπει να έχουν εκδοθεί, ούτε να έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, ούτε να είναι εν αναμονή αποτελεσμάτων από άλλο διαγωνισμό.

Προθεσμία υποβολής έργων: 25 Οκτωβρίου 2013. Οι ημερομηνίες της αποστολής θα εξακριβώνονται από τις σφραγίδες των ΕΛΤΑ. Αποκλείονται οι συμμετοχές με ελλιπή ή ψευδή στοιχεία. Τα έργα θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικά, απλά (όχι συστημένα), στη διεύθυνση:

Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Οδός Αριστομένους 35
241 00 ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Οι βραβευθέντες θα ενημερωθούν έγκαιρα ώστε να παρευρίσκονται στην απονομή-εκδήλωση που θα διοργανώσει η ΕΜΣ μέχρι το τέλος του έτους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΩΤΑ ΣΒΕΡΚΟΥΝΟΥ-ΤΣΑΟΥΣΗ


Πηγή :