Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

180 κιλά παράνομου τσαγιού Ταϋγέτου κατέσχεσε το Δασαρχείο Καλαμάτας

180 κιλά παράνομου τσαγιού Ταϋγέτου κατέσχεσε το Δασαρχείο Καλαμάτας, καθώς είχε συλλεχθεί παράνομα.

Με την καινούργια ρυθμιστική διάταξη το τσάι Ταϋγέτου έχει ενταχθεί στα προστατευόμενα είδη αρωματικών φυτών και απαγορεύεται η συλλογή του από τον Ταΰγετο, ακόμα και για ιδία χρήση.

Όπως σημείωσε ο δασάρχης Σπύρος Κατσίποδας, περίπολος της υπηρεσίας εντόπισε στη δασική περιοχή Λυκοδιάσελο (προς Ξεροβούνα) 2.000 συλλεγμένα ματσάκια τσαγιού, τα οποία είχαν αφήσει αυτοί που τα μάζεψαν προκειμένου να ξεραθούν. Στην περιοχή δεν εντοπίσθηκε κανένας και η υπηρεσία προχώρησε σε κατάσχεση του αρωματικού φυτού. Συνολικά κατασχέθηκαν 180 κιλά τσαγιού. Επίσης, την Κυριακή κατασχέθηκαν στην ίδια περιοχή άλλα 10 κιλά.


Το τσάι είχαν συλλέξει Αλβανοί, οι οποίοι, όταν αντιλήφθηκαν τους δασικούς υπαλλήλους, πέταξαν το σακί και τράπηκαν σε φυγή.

Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα, στην περιοχή Άσπρα Χώματα, κοντά στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας, εντοπίσθηκαν δύο άτομα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ο ένας να έχει στην κατοχή του 30 κιλά τσαγιού και ο άλλος 15 κιλά, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία εναντίον τους.

Επίσης βρέθηκαν άλλα 20 κιλά εγκαταλελειμμένα.


Πηγή : tharros news