Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Καυστικός τίτλος από την "Εφημερίδα των Συντακτών" για το δήμαρχο και τα σκουπίδια

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον της «Εφημερίδας των Συντακτών» εξακολουθεί να προκαλεί ο «σκουπιδοπόλεμος» που έχει ξεσπάσει για τις συνεχείς απευθείας αναθέσεις της μεταφοράς των σκουπιδιών σε υπόδικο εργολάβο. «Τον έκανε σκουπίδι για τα σκουπίδια» είναι ο τίτλος του χθεσινού ολοσέλιδου σχεδόν θέματος της εφημερίδας, ο οποίος αναφέρεται στην αντιπαράθεση της αντιπεριφερειάρχη Ντίνας Νικολάκου με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Το θέμα υπογράφει και πάλι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τερζής, που φαίνεται ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση των σκουπιδιών της Καλαμάτας.

Έγραψε χθες: «Πόλεμος» δηλώσεων ξέσπασε στην Καλαμάτα, με αφορμή τα σκουπίδια και τη διαχείρισή τους. Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου σε θέματα ανάπτυξης, έργων και ενημέρωσης, Ντίνα Νικολάκου, επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον δήμαρχο της πόλης, κ. Νίκα, ο οποίος χθες ανταπάντησε αφήνοντας αιχμές για τον διαγωνισμό που τέλεσε η Περιφέρεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Η αρχή έγινε πριν από λίγες μέρες και μόλις έγινε γνωστό πως ο Δήμος Καλαμάτας ενεργοποίησε νέα –συμπληρωματική– σύμβαση με τον υπόδικο αλλά και καταδικασμένο εργολάβο Θεόδωρο Καράμπελα. Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, έκανε δηλώσεις για «κάποιους που θέλουν να συνεχίσουν τον τριτοκοσμικό τους δρόμο με κατασπατάληση των δημοτικών τελών και ύποπτες κατ’ εξακολούθηση αναθέσεις σε υπόδικους “μεταφορείς σκουπιδιών” και εικόνες απαράδεκτες για την πόλη της Καλαμάτας».

Ο «πανελλήνιος διασυρμός»

Η κυρία Νικολάκου δεν έμεινε εκεί, αλλά μίλησε και για «πανελλήνιο διασυρμό» της Καλαμάτας εξαιτίας των «περίεργων αναθέσεων και των περίεργων διαδρομών των χρημάτων των συμπολιτών μας». Για να καταλήξει την επίθεσή της ως εξής: «Ο κ. Νίκας πρέπει επιτέλους να μάθει ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα επικρατεί αταλάντευτα η απόλυτη νομιμότητα. Γιατί το να πετάς τα σκουπίδια στον Αλφειό, στο δάσος της Φολόης και στη θάλασσα θα μπορούσε και να μην κοστίζει τίποτα. Ωστόσο και αυτό το παράνομο κοστίζει, και μάλιστα ακριβά. Ο κ. δήμαρχος μας έχει συνηθίσει από πολύ παλιά, ως “πολιτική σουπιά”, να απλώνει μελάνι, προκειμένου να καλύψει τις διφορούμενες και αντικρουόμενες κάθε φορά πολιτικές επιλογές του».

Πριν απαντήσει ο κ. Νίκας, άρχισε ένα μπαράζ στα τοπικά έντυπα με δηλώσεις εκλεγμένων με τον συνδυασμό του. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας Βενετίας Λιακουνάκου, η οποία καλεί την αντιπεριφερειάρχη να πάει στον εισαγγελέα αν έχει στοιχεία, καθώς η ίδια δεν θεωρεί πως καλύπτει τις παράνομες συναλλαγές του δημάρχου. Προφανώς εδώ η κ. Λιακουνάκου δεν γνωρίζει πως ο εργολάβος με τον οποίο συνεργάζεται η δημοτική αρχή, την οποία στηρίζει, έχει καταδικαστεί με ποινές 50 μηνών και πως εις βάρος του εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις.

Η απάντηση του δημάρχου

Χθες, ωστόσο, ανέλαβε ν’ απαντήσει ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας, ο οποίος εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, κατηγορώντας τον για αδιαφάνεια και έλλειψη ενημέρωσης για τον διεθνή διαγωνισμό καθώς, όπως τόνισε, «οι δήμοι δεν κλήθηκαν ποτέ και δεν γνωρίζουν πόσο και πώς θα πληρώσουν για τη διαχείριση». Παράλληλα, επέκρινε την αντιπεριφερειάρχη για τις δηλώσεις προς το πρόσωπό του, λέγοντας πως αν πρόκειται να αντιπαρατεθεί με κάποιον, αυτός θα είναι ο κ. Τατούλης και όχι η ίδια. Αφησε επίσης αιχμές σε συναδέλφους του δημάρχου που δεν αντιδρούν στα όσα γίνονται, «μήπως πάρουν κανένα έργο». Τέλος, χαρακτήρισε την επίθεση της κ. Νικολάκου στο πρόσωπό του ως καθαρά «προεκλογική».


Πηγή : kalamata journal