Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Έτοιμο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τη Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ

Δεκάδες είναι οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται για τη Λευκή Νύχτα της Καλαμάτας, το Σάββατο 31 Αυγούστου. Μουσικές εκδηλώσεις, χορευτικές, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, γυμναστικές επιδείξεις θα γίνουν στον άξονα από το Ιστορικό Κέντρο μέχρι την αρχή του Πάρκου Σιδηροδρόμων…

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε σήμερα η αρμόδια δημοτική σύμβουλος, Παναγιώτα Ντίντα, που ακόμη μια φορά απεύθυνε κάλεσμα στους Καλαματιανούς και τους Μεσσήνιους να επισκεφθούν την πόλη, να κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα που θα ορίσουν τιμές ακόμη και κάτω του κόστους και να διασκεδάσουν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Δημοτική Φιλαρμονική θα κάνει μουσικό περίπατο στο εμπορικό κέντρο της πόλης, από τις οκτώ μέχρι τις εννέα το βράδυ. Στην πλατεία Αμφείας θα γίνει μουσική εκδήλωση, ενώ στο χώρο δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο θα πραγματοποιηθεί Disco party, καθώς επίσης στην πλατεία 23ης Μαρτίου θα λειτουργήσει έκθεση ζωγραφικής. Στην πλατεία Όθωνος θα γίνει μουσικό γλέντι από το Σύλλογο Αμφιείς, ενώ κατάστημα υποδημάτων του Ιστορικού Κέντρου διοργανώνει μουσική εκδήλωση με σαξόφωνο αλλά και επίδειξη κατασκευής υποδημάτων και ενδυμάτων. Στην οδό Γερμανού θα γίνει Latin party. Στον πεζόδρομο της Αριστομένους θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας, ενώ στη συμβολή της με την Κολοτρώνη θα πραγματοποιηθεί γυμναστική επίδειξη με τραμπολίνο, καθώς και επίδειξη ιπτάμενων σεντονιών! Πιο κάτω στον πεζόδρομο θα γίνει εκδήλωση με βαλς, ενώ στην Κολοκοτρώνη θα πραγματοποιηθεί και γιορτή με παραδοσιακή μουσική και χορούς.

Στην οδό Αναγνωσταρά θα γίνει επίδειξη μόδας με νυφικά και μουσική εκδήλωση. Στην κεντρική πλατεία θα παίξει η παραδοσιακή ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, καθώς επίσης θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου. Σε διάφορα σημεία της πλατείας θα γίνουν ακόμη House party, εκδηλώσεις με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς καθώς και με ρεμπέτικα. Στη στοά Καλλικούνη θα γίνει επίσης μουσική εκδήλωση, ενώ στη Βαλαωρίτου και την Ιατροπούλου θα βρουν οι ξυλοπόδαροι και θα γίνουν διάφορα άλλα δρώμενα. Εκδηλώσεις ακόμη θα γίνουν στην Αριστομένους πριν από το πάρκο, αλλά και στη Ράχη, όπου αρτοποιείο θα προσφέρει αρτοσκευάσματα και θα διοργανώσει μουσική εκδήλωση.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal