Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Καινούργιο site από το Δήμο Καλαμάτας για καλύτερη τουριστική προβολή της περιοχής

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Με ολοκαίνουργιο site, που όμως δεν είναι ακόμη πλήρως γεμάτο, επικοινωνεί από σήμερα το μεσημέρι ο Δήμος Καλαμάτας με τους «σέρφερ» του διαδικτύου. Είναι μια σελίδα που δίνει μεγαλύτερο βάρος την τουριστική προβολή της περιοχής, σε σχέση με την προηγούμενη…

Η παρουσίαση του site έγινε το μεσημέρι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Θανάση Ηλιόπουλο, τον προϊστάμενο του Τμήματος Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής, Βασίλη Διονυσόπουλο, καθώς και τον Παύλο Παύλου, εκπρόσωπο της εταιρείας που ανέλαβε αυτό το έργο. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του site παραμένει το kalamata.gr, ενώ το κόστος του έργου, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος, ανέρχεται στα 6.400 ευρώ.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος, μέχρι τώρα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου, που είναι η κατασκευή της σελίδας και η εγκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των μενού. Στη δεύτερη φάση, που θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, θα γίνει η εγκατάσταση και άλλων μενού, ενώ στην τρίτη φάση θα παρέχονται ηλεκτρονικές υπηρεσίες καθώς επίσης θα γίνονται πληρωμές με ηλεκτρονικό τρόπο.

Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Καλαμάτας χωρίς να δαπανήσει μεγάλα ποσά έχει πραγματοποιήσει σημαντικές παρεμβάσεις, όπως είναι η επέκταση του ασύρματου δικτύου, ιδίως στις τοπικές κοινότητες, η επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και η συμμετοχή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το βάρος, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, θα δοθεί τώρα στην βελτίωση των ταχυτήτων, ενώ ανήγγειλε την έναρξη δύο έργων, του δικτύου ευφυούς μεταφοράς και του δικτύου τηλεϊατρικής.

Στη δυσκολία του εγχειρήματος αναφέρθηκε ο Βασίλης Διονυσόπουλος, ενώ ο Παύλος Παύλου σημείωσε ότι πρόκειται για ένα έργο πρόκληση, διότι το siteτου Δήμου είναι η βιτρίνα του τόσο προς τα έξω όσο και προς τα μέσα.

Στ.Μ.


Πηγή : kalamata journal