Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Λαγκούβαρδος: Την Δευτέρα ξεκινούν οι εργασίες στο γεφυράκι

Το καλοκαίρι τελείωσε σχεδόν αλλά ένας δρόμος καρμανιόλα μετά από χρόνια επιτέλους θα βελτιωθεί αφού ο εργολάβος πιάνει δουλειά. Ο τρόμος που προκαλούσε στους οδηγούς η επικίνδυνη γέφυρα του Λαγκουβάρδου (το φονικό "S"), θα αποτελεί σε λίγους μήνες παρελθόν, καθώς το χειμώνα οι πλημμύρες καθιστούσαν αδύνατη τη διάβαση του συγκεκριμένου σημείου.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η εργολαβία, που θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, είναι εντός ενός μηνός από την έναρξη των εργασιών όπου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του μεγάλου τεχνικού έργου, του κιβωτοειδούς οχετού διαστάσεων 6 μέτρων πλάτους, μήκους 30 μέτρων και ύψους 3 μέτρων. Ο αγωγός τόσο μεγάλων διαστάσεων κρίθηκε αναγκαίος, καθώς υπολογίστηκε όγκος νερού 112 κυβικών μέτρων το δευτερόλεπτο.

Ο προϋπολογισμός του έργου αγγίζει τις 480.000 ευρώ διότι συμπεριλαμβάνει την κατασκευή του τεχνικού έργου και ενός νέου δρόμου μήκους 300 μέτρων. Η κυκλοφορία των οχημάτων από το 4ο έως το 4,2 χλμ της Επαρχιακής Οδού Μαραθούπολης – Φιλιατρών, αναμένεται να διακοπεί λόγω των έργων.

Οι αρχές έχουν ανακοινώσει ήδη την εκτροπή κυκλοφορίας μέσω της υπάρχουσας εθνικής οδού Φιλιατρών – Γαργαλιάνων (από τον δρόμο του Κουτσουβερίου), προκειμένου να παρακαμφθεί το υπό κατασκευή τμήμα.

Ι. Μπ.


Πηγή : filiatra net