Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ο άνεμος ήταν....τελικά ο υπαίτιος αλλά τα κονδύλια για πυροπροστασία;

ΜΕ μια ατυχή πολιτική φράση του αείμνηστου...τότε υπουργού Πολύδωρα που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας για τον "Στρατηγό Ανεμο" έγινε η αποτίμηση για την πυρκαγιά που έλειψε να κάψει την πόλη....αφού κατευθύνθηκε στην Θάλασσα γιατί καμία πυροσβεστική δύναμη δεν θα άντεχε να σώσει την πόλη".

Η αποτίμηση που έκανε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας ήταν επιδερμική αφορώντας κύρια στην αποτίμηση της καταστροφής στην Κυπαρισσία με την μεγάλη Πυρκαγιά. Ωστόσο για την ανυπολόγιστη καταστροφή που υπέστησαν περίπου 3.000 ελαιόδεντρα από την φωτιά. Η ουσία είναι ότι ο Δήμος στηρίχθηκε αρκετά στις δυνάμεις της πυροσβεστικής που ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν με την συμβολή ιδιωτών στην κατάσβεση με μορφές εθελοντισμού για τις οποίες πρέπει να εντατικοποιηθούν άμεσα.

Ο Σωτήρης Μπακούρος από την μείζονα αντιπολίτευση πρότεινε στον Δήμαρχο να συντάξει μια ευχαριστήρια επιστολή προς τους πυροσβέστες που υπερέβαλαν εαυτόν για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς και ζήτησε να ενταθούν οι προσπάθειες της πολιτικής προστασίας. Ο Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης υπογράμμισε ότι και ο γιος του ήταν πλήρωμα πυροσβεστικού και επεσήμανε ότι πρέπει αν διεκδικηθεί απο την πολιτεία η επάνδρωση από την πολιτεία με πυροσβέστες. Ζήτησε από τον Δήμο για την καταβολή της ΣΑΤΑ να δωθούν περισσότερα κονδύλια για πυροπροστασία.

Ζήτησε να γίνει ένα ψήφισμα προς το υπουργείο για να παρακαμφθούν οι διαδικασίες και να αποζημιωθούν οι πληγέντες από το Φυτικό κεφάλαιο. Ο Γιάννης Μερκούρης τόνισε ότι πρέπει να καθαριστούν οικόπεδα να επισκευαστούν οι κρουνοί και να επισκευαστούν τα πυροσβεστικά.


Πηγή : kyparissiotis