Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Αυτοψία Αλευρά στις πληγείσες από την φωτιά περιοχές της Κυπαρισσίας

Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες δόθηκε η μάχη της πυρόσβεσης στη μεγάλη πυρκαγιά της Κυπαρισσίας. Από την πρώτη στιγμή η Περιφέρεια, σε άριστη συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Δήμο Τριφυλίας και τους εθελοντές, κατόρθωσαν με 20 πυροσβεστικά οχήματα και 60 πυροσβέστες από όλες τις Π.Ε. Πελοποννήσου, να ελέγξουν τις πρωϊνές ώρες την πυρκαγιά, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.

Ο κ. Αλευράς όλη τη νύχτα της Τρίτης βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Δήμαρχο Τριφυλίας. Από νωρίς το πρωΐ της Τετάρτης βρέθηκε στην περιοχή, όπου έκανε αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες, συνοδευόμενος από τον Προΐστάμενο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κ. Αντώνιο Παρασκευόπουλο.

Η βραδιά ήταν δύσκολη για τη Μεσσηνία και εφιαλτική για την Κυπαρισσία, όπως τόνισε ο κ. Αλευράς. Φυσούσαν θυελλώδεις άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της Πυροσβεστικής .Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρεις εστίες, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Κυπαρισσία - Φιλιατρά και κινδύνευσαν ξενοδοχεία , οικίες , επιχειρήσεις και λοιπές υποδομές. που ευτυχώς σώθηκαν χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων.

Όμως, πολύ μεγάλη είναι η καταστροφή στα ελαιόδεντρα. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς κάηκαν περίπου 3000 δέντρα. Για αυτό και ο Αντιπεριφερειάρχης, απευθυνόμενος προς τους παραγωγούς, τους συμβούλευσε να απευθυνθούν στον ΕΛΓΑ για να ενταχθούν στο Πρόγραμμα ΠΣΕΑ, ενώ τόνισε ότι όλοι πρέπει να καθαρίζουν προληπτικά τα κτήματά τους από ξερά χόρτα.


Πηγή : filiatra news