Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Στον Πύργο του Άιφελ τερμάτισε ο Γύρος του Μοριά

Στον Πύργο του Άιφελ στα Φιλιατρά τερμάτισε σήμερα το μεσημέρι ο ποδηλατικός Γύρος του Μοριά με την συμμετοχή 30 αθλητών που απόλαυσαν την υπέροχη διαδρομή, διασχίζοντας μερικά από τα ομορφότερα σημεία της Πελοποννήσου σε Κορινθία, Αρκαδία και Μεσσηνία.

Η ποδηλατική περιπέτεια ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Μαΐου με την διαδρομή από τον Ισθμό στο Άστρος, την δεύτερη ημέρα από το Άστρος στην Καρύταινα και έκλεισε σήμερα Κυριακή στα Φιλιατρά. Τους ποδηλάτες υποδέχθηκε στον Πύργο του Άιφελ και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας μαζί με μέλη του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού, όπου στην συνέχεια ο Όμιλος προσέφερε νερό, δίπλες και καρπούζι στους αθλητές.

Το πρόγραμμά τους περιελάμβανε για το τέλος του τριημέρου μπάνιο και φαγητό στην Αγία Κυριακή, ενώ η επιστροφή τους θα γινόταν απόψε με πούλμαν. Αρκετοί συμμετέχοντες έχουν επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την περιοχή μας, ενώ σκοπός τους είναι να το επαναλάβουν, καθότι η διαδρομή ήταν πλούσια από φυσικές ομορφιές.

Ο Γιάννης Μουράβας και ο Άγις Κολύβας που συνδιοργάνωσαν τον συγκεκριμένο ποδηλατικό Γύρο, μιλώντας στο filiatranet, εξήγησαν γιατί επέλεξαν τα Φιλιατρά με τον συμβολικό τερματισμό στον Πύργο του Άιφελ και αναφέρθηκαν στην ποδηλασία, συνδυάζοντας αθλητική και τουριστική δραστηριότητα.

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet:


Πηγή : filiatra net