Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Δύσκολη η επόμενη ημέρα για την Κυπαρισσία- Σε επιφυλακή οι αρχές-VIDEO ΣΟΚ

ΜΕ μπουλντόζες, πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες ρίχτηκαν στην μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς που έζωσε την περιοχή Αγίου Διονυσίου αποκόπτοντας τον εθνικό δρόμο προς τα Φιλιατρά. Οι κάτοικοι βγήκαν από τα σπίτια τους και προσπάθησαν να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων ενώ στη περιοχή έφθασαν

Mε περισσότερα από 12 πυροσβεστικά οχήματα και δύναμη πυρόσβεσης δεκάδων ανδρών προχώρησαν στο έργο της κατάσβεσης κοντά στην οδό Λαμπροπούλου και μέχρι την εθνική οδό ενώ παρών ήταν εκπρόσωποι φορέων από το Δήμο, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, εθελοντές από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών αλλά και απλοί πολίτες. Πρωτόγνωρο ήταν το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας σημείωσε στο Ράδιο Κυπαρισσία ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σουρέτης ενώ κάτοικοι μας δήλωσαν ότι δεν έζησαν ποτέ ανάλογο συμβάν ούτε καν το 1981 που κάηκαν παλιά σπίτια στην Άνω Πόλη κοντά στο δρόμο προς Μύλους.

Δείτε το βίντεο από την αγωνιώδη στιγμή των κατοίκων που βγήκαν στους δρόμους και το θυμό των ανέμων που έφταναν τα 8 μποφώρ ορισμένες φορές. Nα τονίσουμε ότι σύμφωνα με νέες πληροφορίες κάηκε μια αγροικία, αγροτικές εγκαταστάσεις ενώ ζημιές υπέστη ένας ιερός ναός.


Πηγή : radio 936