Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πύρινη κόλαση στην Κυπαρισσία όλο το βράδυ (φωτογραφίες)

ενημέρωση 06:00

Γύρω στις 4 τα ξημερώματα περιορίστηκαν τα πύρινα μέτωπα που κατέκαψαν περιοχές της Κυπαρισσίας: στον Άγιο Διονύσιο Γιαννίτσαινας, στον Κάμπο Κυπαρισσίας - στη θέση Παλιόμυλος, Φαρμάκα και Παπαντωνοπουλαίικα, στον Άγιο Δημήτριο Γιαννίτσαινας και δίπλα στην Πανηγυρίστρα, καθώς επίσης και στον ελαιώνα κάτω από το γήπεδο – ελάχιστα μέτρα από το Νοσοκομείο και το 1ο & 3ο Δημοτικό Σχολείο. Σε όλα τα πύρινα μέτωπα απειλήθηκαν σπίτια και επιχειρήσεις. Ως από θαύμα και, βεβαίως, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, υπό δραματικά αντίξοες συνθήκες, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην Κυπαρισσία, και με τη συνδρομή εθελοντών πολιτών με ιδιωτικά οχήματα και μηχανήματα και προσωπικού του δήμου Τριφυλίας, με υδροφόρες και μηχανήματα, γλίτωσαν από την πύρινη λαίλαπα σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ δεν κινδύνεψαν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Στάχτη έγιναν ελαιοπερίβολα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Τα πύρινα μέτωπα και στον Κάμπο και Πανηγυρίστρα έφθασαν μέχρι την παραλία, ενώ στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών διακόπηκε η κυκλοφορία και έγινε εκτροπή της κίνησης των οχημάτων καθώς εκατέρωθεν του δρόμου έκαιγε η φωτιά.

ενημέρωση 02:00

Πύρινη κόλαση απόψε στην Κυπαρισσία και τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή της Γιαννίτσαινας κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμά τους λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Οι εστίες της φωτιάς στον Κάμπο, στον Παλιόμυλο, έχουν υποχωρήσει και σχεδόν κατασβεστεί όλες, αφού η φωτιά έκανε στάχτη ελαιοπερίβολα, και κινδύνεψε ξενοδοχείο και σπίτια.

Πυρκαγιά ξέσπασε στο ελαιώνα κάτω από το γήπεδο της Κυπαρισσίας και από τον ισχυρό άνεμο έφθασε μέχρι την εθνική οδό, ενώ εκτός από τη φωτιά που πρώτη ξέσπασε στον Άγιο Διονύσιο Γιαννίτσαινας, κάτω από την εθνική οδό εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στον Αγ. Δημήτριο, ελάχιστα μέτρα έξω από την πανηγυρίστρα Κυπαρισσίας η οποια έφθασε μέχρι την παραλία της Κυπαρισσίας, στο Εν Πλω. Μάχη δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές και κάτοικοι της Γιαννίτσιανας με τη συνδρομή μηχανημάτων του δήμου Τριφυλίας και ιδιωτών για να μην πάρουν ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή, ενώ απειλούνται σπίτια..

ενημέρωση 00:20

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες έχει περάσει και μέσα στην πόλη και φθάνει μέχρι την θάλασσα . Αυτή τη στιγμή κινδυνεύει παραλιακό μαγαζί στην πόλη της Κυπαρισσίας. Όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται στο δρόμο και προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους.

Κλειστός είναι ο δρόμος Κυπαρισσίας - Φιλιατρών λόγω των πυρκαγιών!

Στην περιοχή αυτή τη στιγμή επιχειρούν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής και 46 άνδρες . Ενώ μεταβαίνουν και ενισχύσεις από άλλες περιοχές καθώς και πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών.

ενημέρωση 00:01

Δύσκολες ώρες περνά απόψε η Τριφυλία αφού από το απόγευμα υπάρχουν φωτιές, αρχικά στα Φιλιατρά και αργότερα στην Κυπαρίσσια. Πιο συγκεκριμένα μεγάλη φωτιά ξέσπασε γύρω στις 10:30 μ.μ. στον Αγ. Διονύσιο Κυπαρισσίας , κοντά στην εθνική οδό Κυπαρισσίας και Φιλιατρών. Οι καιρικές συνθήκες και οι ισχυρότατοι άνεμοι που επικρατούν δυσχεραίνουν το έργο πυρόσβεσης. Λίγο μετά τις 11 ξέσπασε και νέα πυρκαγιά στην περιοχή Κάμπος Κυπαρισσίας , ενώ στο σημείο βρίσκεται και ξενοδοχείο το οποίο κινδυνεύει .

Λίγα λεπτά πριν τις 12 ξέσπασε και τρίτη φωτιά στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου Κυπαρισσίας σε ελαιόδεντρα ενώ κοντά βρίσκονται και σπίτια τα οποίο και κινδυνεύουν. Στην περιοχή έχουν σπεύσει Πυροσβεστικές δυνάμεις από όλο το νομό ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν όπως σε όλη τη Μεσσηνία και στην συγκεκριμένη περιοχή , απόψε το βράδυ , είναι αντίξοες με ισχυρούς ανέμους που διευκολύνουν το έργο της φωτιάς...

Ότι νεότερο προκύψει θα σας ενημερώσουμε




Πηγή :tharros news