Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Φιλιατρά: Τον "πέταξαν" έξω για... 74 λεπτά

Θύμα της ελληνικής γραφειοκρατίας έπεσε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών Νίκος Φάμπας, περιγράφοντάς μας δυστυχώς μία τρελή πραγματικότητα, σε μία περίοδο που οι επαγγελματίες καθημερινά αναστενάζουν προκειμένου να καταφέρουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Και ενώ εδώ και 28 χρόνια πληρώνει εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις του, από ένα δικό του μικρό λάθος καλείται τώρα να πληρώσει αυτό το λάθος και με το παραπάνω.

Όπως είπε στο filiatranet, είναι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ και εντάχθηκε στην τελευταία ρύθμιση έως το 2014 για συνεπείς επαγγελματίες με μειωμένες εισφορές. Τον Ιανουάριο, έδωσε εντολή μέσω Internet Banking να πληρωθεί το ποσό των 700 ευρώ, αντί του ποσού των 700,74 ευρώ που αναγραφόταν στο ειδοποιητήριο, με αποτέλεσμα το επόμενο δίμηνο να του επιστραφούν τα χρήματα και να θεωρείται η πληρωμή εκπρόθεσμη.

Έτσι τον "πέταξαν" έξω από την συγκεκριμένη ρύθμιση και επιβαρύνθηκε επιπλέον και με πρόσθετα τέλη 31,53 ευρώ. Η πρώτη ένσταση που κατέθεσε απορρίφθηκε, ενώ εξετάζεται η δεύτερη προσφυγή, με την ελπίδα να διακαιωθεί. Έτσι στηρίζει σήμερα η ελληνική γραφειοκρατία τους επαγγελματίες της με προοπτικές και ανάπτυξη.

Αναρωτήθηκε αγανακτισμένος τι πρόστιμο θα πλήρωνε σε περίπτωση που κατέθετε μόνο τα 74 λεπτά και τι θα γινόταν εάν κατέθετε παραπάνω από το οφειλόμενο ποσό.

Παρακολουθήστε το βίντεο:


Πηγή : filiatra net