Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

H Kυπαρισσια μετρα τις πληγες της...φωτο απο τη χθεσινη πυρκαγια

Τα 3 μετωπα της πυρινης κολασης που εζησε εχθες η Κυπαρισσια βρισκονται υπο πληρη ελεγχο εως εχουν κατασβεσθει απο τις υπερανθρωπες προσπαθειες κοντρα σε φλογες και ανεμο,των περισσοτερων απο 50 πυροσβεστων απο ολη τη Μεσσηνια με τη διαθεση 19 πυροσβεστικων οχηματων οσο και τη συνδρομη εθελοντων και υδροφορων και μηχανηματων του Δημου Τριφυλιας.


Οι πρωτες εκτιμησεις της Πυροσβεστικης αναφερουν οτι εχουν καει περισσοτερα απο 75 στρεμματα γης με καλλιεργειες και ελαιοδενδρα -ο αριθμος των οποιων ανερχεται τουλαχιστον σε 3.000- οσο και θαμνωδης βλαστηση.


Απο τη πυρκαγια κινδυνεψαν κατοικιες τις οποιες κυριολεκτικα εγλυψαν οι φλογες και οι ιδιοκτητες εδωσαν μαχη με οποιο μεσο για να τις σωσουν,ενω σε κινδυνο βρεθηκε και το ξενοδοχειο Αpollo που βρισκεται στη περιοχη του Καρτελα.


Πληγμα για τη γεωργια και τον τουρισμο.

Ηδη αρμοδιοι φορεις μιλουν για ενα τεραστιο χτυπημα στη περιοχη που τσακισε την αγροτικη παραγωγη αφου επληγησαν αρκετες καλλιεργειες θερμοκηπιακες,οσο και η παντα σταθερη αξια της ελιας, αλλα και τον τουρισμο που φιλοδοξουσε φετος να εχει η πολη καθως τεραστιες εκτασεις πρασινου το οποιο εκτεινοταν παραλιακα εχει καταστραφει αφηνοντας ενα μαυρο τοπιο...

*Ευχαριστουμε τον φιλο Σ.Παπαδοπουλο για τις φωτογραφιες της πυρκαγιας.


Πηγή : kyparissia news