Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Οι εκδηλώσεις στη Μεσσηνία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με την Καλαμάτα να βρίσκεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων, η Μεσσηνία θα τιμήσει σήμερα την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, των 192 ετών από την εξέγερση των Ελλήνων κατά των Τούρκων. Στις 7.00 το πρωί η Δημοτική Φιλαρμονική θα παιανίσει εορταστικά εμβατήρια. Στις 10.30 θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο λέκτορας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Δημ. Πανομήτρος. Θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων στα μνημεία των ηρώων της πλατείας 23ης Μαρτίου, η τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στις 11.15 θα ξεκινήσει η παρέλαση από τον πεζόδρομο της Αριστομένους, που θα καταλήξει στη συμβολή της Αριστομένους με τη Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Στη Μεσσήνη

Στο Δήμο Μεσσήνης θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές εκδηλώσεις ανά Δημοτική Ενότητα. Επίκεντρο του εορτασμού είναι η Μεσσήνη, όπου στις 10.15 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό του Αγ. Ιωάννη και θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από το διευθυντή του 3ου Δημοτικού Σχολείου, Κων. Τσιγαρίδη. Στο ηρώο της κεντρικής πλατείας θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων και θα κατατεθούν στεφάνια. Στις 11.00 θα ξεκινήσει η παρέλαση μαθητών, μαθητριών και των συλλόγων της Μεσσήνης στην οδό Πολυτεχνείου και μισή ώρα αργότερα θα ακολουθήσουν εθνικοί χοροί στην πλατεία από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μεσσήνης» και το Δημοτικό Χορευτικό Όμιλο Μεσσήνης.

Στην Πύλο

Στο Δήμο Πύλου – Νέστορος θα τελεστεί δοξολογία στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου και με το πέρας της θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ακολουθούν κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, καθώς και η παρέλαση των μαθητών και της Φιλαρμονικής Πύλου.


Πηγή : radio 936