Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Με υπερηφάνεια και άψογη παρέλαση γιόρτασε η 'Αρκαδιά' την επέτειο του 1821

ΜΕ εθνική υπερηφάνεια γιόρτασε η Κυπαρισσία της επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας με εκδηλώσεις όπου η συμμετοχή του κόσμου ήταν πρωτοφανής παρά τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή μας. Στον ιστορικό Ναό Αγίας Τριάδος τελέστηκε η Δοξολογία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής και δημοτικός σύμβουλος Ζαχαρίας Κανελλόπουλος ο οποίος έκανε ένα ιστορικό παραλληλισμό από τα γεγονότα του 1821 στην σημερινή εποχή με επίκαιρα τα μηνύματα για ανεξαρτησία, ελευθερία και Παιδεία δεχόμενος το θερμό χειροκρότημα των αρχών και φορέων που ήταν παρών.


Ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων εντός του Ιερού Ναού μπροστά από την Ελληνική σημαία από το Δήμαρχο, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και πυροσβεστικού σώματος, του Συλλόγου αναπήρων θυμάτων πολέμου....αλλά το πρωτόκολλο δεν τηρήθηκε επαρκώς καθώς δεν κατέθεσε στεφάνι όπως έπρεπε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής κ. Κουκούτσης.

Ο ΛΑΟΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΕ ΤΑ ΠΕΖΟΠΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ


Η Μεγαλειώδης παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην οδό 25ης Μαρτίου με εθνικές ενδυμασίες των τμημάτων από την Πελοπόννησο μέχρι τον Πόντο σε άρτιους σχηματισμούς ξεσπώντας ο λαός και επίσημοι σε χειροκροτήματα.


Παρέλασαν μεταξύ άλλων τα Νηπιαγωγεία της πόλης μαζί με τον παιδικό σταθμό Γελαστή πολιτεία,  3 Δημοτικά σχολεία της πόλης, το Γυμνάσιο με το Λύκειο, η Επαγγελματική σχολή και Λύκειο της Κυπαρισσίας, η Σχολή Χορού Κυπαρισσίας με παραδοσιακές ενδυμασίες, ο Μορφωτικός σύλλογος, ο Ναυταθλητικός όμιλος, ο Δίωνας και έκλεισε με την Φιλαρμονική Κυπαρισσίας η οποία ήταν άψογη υπό τις οδηγίες του αρχιμουσικού Κώστα Κτενά. Τέλος οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς από μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου στην κεντρική πλατεία της πόλης.


Πηγή : radio 936