Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Μεγάλα κυκλώματα διακινούν λαθραία τσιγάρα από Λακωνία - Μεσσηνία

Μπροστά σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, βρίσκεται η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη 8 ατόμων στην περιοχή της Ανατολικής Μάνης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, μετά τη εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων, χθες το απόγευμα εντοπίστηκαν εγκαταλειμμένα στην ιδία περιοχή της Ανατολικής Μάνης, 3 ακόμα οχήματα (δύο φορτηγά και ένα ιδιωτικής χρήσεως), τα οποία κατασχέθηκαν καθώς όπως προέκυψε εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, τα οχήματα αυτά φέρεται να χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητας τους. Στο εσωτερικό του ενός φορτηγού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 φορητοί ασύρματοι επικοινωνίας, κουκούλες, γάντια, διάφορα εργαλεία και σάκοι με ρουχισμό. Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται πως και στη Μεσσηνία, έχει εξαρθρωθεί πολυμελής οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Οι λαθρέμποροι επιλέγουν ερημικές παραλίες, όπου προσεγγίζουν πλοία με το παράνομο εμπόρευμα και δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμα και μεγάλα μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμους, ώστε με νταλίκες να πάρουν τα λαθραία τσιγάρα, τα οποία διακινούν σε ολόκληρη την Ελλάδα.


Πηγή : pelops news