Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Δράσεις της Π.Ε. Μεσσηνίας σε σχολεία της Α/θμιας Εκπ/σης

Η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μετά την έγκριση που εξασφάλισε από το Υπουργείο Παιδείας, υλοποιεί συγκεκριμένες κοινωνικές δράσεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με εξειδικευμένο προσωπικό. Την πορεία εξέλιξης ... του έργου συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς με την Διευθύντρια της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα.

Οι δράσεις που υλοποιούνται είναι οι ακόλουθες:

  1. Παιδική παχυσαρκία.

    Διεξάγεται σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Καλαμάτας και περιλαμβάνει υπολογισμό του δείκτη μάζας σώματος (Δ.Μ.Σ) και συμπλήρωση στατιστικού δελτίου, σχετικά με τις διατροφικές και αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών. Στην συνέχεια θα γίνει επεξεργασία των αποτελεσμάτων με την βοήθεια εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε Μεσσηνίας ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.
  2. Ευαισθητοποίηση των παιδιών στην ανακύκλωση και επανάχρηση υλικών.

    Διεξάγεται στα νηπιαγωγεία της Καλαμάτας και περιλαμβάνει την ανάγνωση παραμυθιού, δημιουργία της κοινωνικής λειτουργού Κων/νας Κανελλοπούλου, «Η Σκουπιδοχώρα», στο τέλος του οποίου γίνεται συζήτηση και διαδραστικό παιχνίδι.
  3. Δράση με θέμα «Η διαφορά είναι δύναμη».

    Περιλαμβάνει δραματοποίηση παραμυθιού, ζωγραφική, συμβουλευτική και προσωπική ενδυνάμωση των παιδιών σε δημοτικά σχολεία της Π.Ε Μεσσηνίας και συμβουλευτικές συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή : filiatra news