Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Φιλιατρά: Βλάνδαλοι έγραψαν βωμολοχίες στο μνημείο Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων

Βανδαλισμό με spray δέχτηκε τις προηγούμενες μέρες το μνημείο Πεσόντων Φιλιατρινών Αεροπόρων που βρίσκεται στην διιασταύρωση της οδού Δεκατεσσάρων με τον Δρόμο του Λιμεναριού. Σύμφωνα με ... πληροφορίες του Φιλιατρά News το συμβάν έγινε το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαρτίου προς Κυριακή. Άγνωστος ή άγνωστοι, εκμεταλευόμενοι την ησυχία και την μηδενική κίνηση στον δρόμο, έγραψαν με μαύρο Spray στην πτέρυγα υβριστικό σύνθημα.

Το μνημείο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες είχε κατασκευαστεί επι δημαρχίας Άλκη Ξύγκα για να τιμηθούν οι πεσόντες στο καθήκον Φιλιατρινοί Αεροπόροι. Μαλίστα την πτέρυγα του αεροπλάνου είχε την δυνατότητα να την ζητήσει και τελικώς να την πάρει ένας δικός μας Φιλιατρινός ο Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος Σμήναρχος τότε και να μεταφερθεί στα Φιλιατρά και να γίνει το μνημείο.

Για άγνωστους λόγους τα επίσημα αποκαλυπτήρια δεν έγιναν ποτέ. Στην συνομιλία που είχαμε με τον κ. Θεοδοσόπουλο μας είπε ότι η κατασκευή του μνημείου έγινε με δαπάνες του Δήμου (είχε προηγηθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) και απομένει να καθαριστεί ο χώρος της πλατείας, να διαμορφωθεί λίγο και να τοποθετηθεί η πλάκα με τα ονόματα των τεσσάρων πεσόντων στο καθήκον Φιλιατρινών Αεροπόρων. Το Γ.Ε.Α. περιμένει να ειδοποιηθεί για τα αποκαλυπτήρια προκειμένου να έρθει άγημα της Αεροπορίας εκπρόσωποι του ΓΕΑ και απόστρατοι αεροπόροι από τα Φιλιατρά για να γίνει με κάθε επισημότητα τα αποκαλυπτήρια. Όλα τα στοιχεία τα έχει δώσει ο κ. Θεοδοσόπουλος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Αλλα μέχρι σήμερα Δεν έχει γίνει τίποτα.

Ας φροντίσουν από τον Δήμο κάποιος να σβήσει το spray γιατί δεν είναι εικόνα αυτή για το μνημείο και μάλιστα στο σημείο που βρίσκεται. Για το θέμα μας μίλησε αποκλειστικά στο Φιλιατρά News ο Σμήναρχος (ε.α.) κ. Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος. Ακούστε τι είπε.


Πηγή : filiatra news