Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για τη ΔΟΥ Κυπαρισσία...Όχι σε όλα από τον Υφυπουργό


Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για την Εφορία Κυπαρισσίας. "Όχι" σε όλα από τον Υφυπουργό και το σύμβουλο του Υπουργού. Αγανάκτηση και οργή στην Τριφυλία!
Απορρίφθηκαν ασυζητητί η αναστολή του «λουκέτου» καθώς και η παράταση της λειτουργία της μέχρι την ίδρυση γραφείου Κ.Ε.Φ. και η πρόταση για δημιουργία Παραρτήματος της Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας
Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου Τριφυλίας και του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, με τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τον στενό συνεργάτη και σύμβουλο του Υπουργού κ. Στουρνάρα, Φώτη Κουρμούση, για την αναστολή του «λουκέτου» στην Εφορία Κυπαρισσίας και την παραμονή της σε λειτουργία. Η συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού ξεκίνησε γύρω 2.45 το μεσημέρι και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η αντιπροσωπεία της Τριφυλίας ανέπτυξε στον Υφυπουργό και το σύμβουλο του Υπουργού την επιχειρηματολογία για την παραμονή της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας σε λειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», οι τόνοι ανέβηκαν στα ύψη καθώς ο στενός συνεργάτης και σύμβουλος του κ. Στουρνάρα, Φώτης Κουρμούσης εμφανίστηκε όχι απλώς σκληρός, αλλά ανένδοτος, προκλητικός, ακόμη και προσβλητικός απέναντι στο αίτημα της Τριφυλίας και την αντιπροσωπεία της και δε δεχόταν κουβέντα απορρίπτοντας κάθε επιχείρημα και πρόταση που κατατέθηκε χωρίς καμία συζήτηση. Ο, δε, Υφυπουργός Οικονομικών, αν και είπε πως καταλαβαίνει τις αντιδράσεις ξέκοψε ευθύς εξαρχής τη λειτουργία δεύτερης Δ.Ο.Υ. στη Μεσσηνία, πλην της μίας και μόνης εναπομένουσας σε λειτουργία στην Καλαμάτα. Υφυπουργός και σύμβουλος του Υπουργού ήταν κάθετα αρνητικοί και απέρριψαν, χωρίς καν δεύτερη κουβέντα, τόσο το αίτημα για αναστολή κατάργησης της Εφορίας Κυπαρισσίας όσο και την πρόταση για παραμονή της σε λειτουργία μέχρι να ιδρυθεί και λειτουργήσει γραφείο Κ.Ε.Φ., όπως και την πρόταση για δημιουργία Παραρτήματος της Δ.Ο.Υ Καλαμάτας στην Κυπαρισσία. Σε κάθε περίπτωση, η αντιπροσωπεία φορέων της Τριφυλίας, τόνισε πως τα έξοδα ενοικίου θα καλύπτει ο δήμος, ενώ αναφέρθηκαν και στη δωρεάν παραχώρηση του χώρου που στεγάζεται τώρα η Εφορία, από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών συμμετείχαν ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Τσίγγανος και Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας και προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας Γιάννης Κατσαργύρης, η δημοτική σύμβουλος και υπάλληλος της Δ.Ο.Υ. Κυπαρισσίας Μαρία Πανουσιοπούλου και ο πρόεδρος  με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (που από την Παρασκευή μαζί και με άλλους Συλλόγους και φορείς κάνουν κινητοποιήσεις για την Εφορία) Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και Δημήτρης Αβδάλας αντίστοιχα. Παρόντες ήταν και οι βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος - ο οποίος έκλεισε και το ραντεβού για να δεχθεί ο Υφυπουργός την αντιπροσωπεία της δημοτικής Αρχής και του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας - και Δημήτρης Σαμπαζιώτης και Θανάσης Πετράκος. Επίσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και ο πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Κυπαρισσίας Γιώργος Φωτεινός.
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

Πηγή : tharrosnews