Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

«Ράμπο» της Αστυνομίας καλεί ο Δήμος Μεσσήνης για τον έλεγχο της παραβατικότητας


ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ 

Τους «Ράμπο» της Ελληνικής Αστυνομίας θέλει να φέρει στη Μεσσήνη ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, που ζητάει μέτρα καταστολής για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παραβατικότητας. Σήμερα συναντήθηκε με το Σωματείο των Ειδικών Φουρών και συζήτησαν για την ίδρυση Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων…
Ο δήμαρχος ζήτησε και την άποψη του Σωματείου Ειδικών Φρουρών για τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ), πριν επισκεφθεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για να του υποβάλει το συγκεκριμένο αίτημα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φουρών, Βασίλης Ντούμας, ΤΑΕ ιδρύθηκαν και λειτούργησαν στην Κρήτη και έχουν αποδεδειγμένα επιτυχή αποτελέσματα. Τα ΤΑΕ, σημείωσε, έχουν ειδική δράση και αποστολή, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε περιοχής και ειδικά στην Κρήτη πέτυχαν να περιορίσουν το πρόβλημα της χασισοκαλλιέργειας, της οπλοκατοχής και της ζωοκλοπής.
Ο κ. Ντούμας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημιουργία ΤΑΕ θα βοηθήσει πολύ την περιοχή και συγκεκριμένα θα καταστείλει την εγκληματικότητα και θα εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της υπαίθρου.
Ο δήμαρχος, Στάθης Αναστασόπουλος, ανέφερε ότι το αίτημα του Δήμου Μεσσήνης είναι να ιδρυθεί ΤΑΕ στη Μεσσήνη με ακτίνα δράσης σε όλη τη Μεσσηνία. Είπε ότι επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα καταστολής και στη συνέχεια να εφαρμοστούν προγράμματα για την κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων.
Για το κλίμα που επικρατεί στη Μεσσήνη μετά τα πρόσφατα γεγονότα, ο δήμαρχος είπε πως οι αστυνομικές επιχειρήσεις είναι επιτυχημένες, ωστόσο πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία μεταξύ των κατοίκων, ενώ συνεχίζονται οι παραβατικές δραστηριότητες, όπως πυροβολισμοί τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Μίλησε δε για «κατηφόρα την οποία έχει πάρει ο Νομός», και που πρέπει να σταματήσει.
Τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος Ευστάθιος Μαυροειδάκος, ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Φαναριώτης και μέλη της διοίκησης.
Στ.Μ.

Πηγή : kalamatajournal