Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Είχαν δοθεί κυβερνητικές-πολιτικές διαβεβαιώσεις για τις ΔΟΥ Κυπαρισσίας & Πύλου...(;)


Να βγουν δημόσια να το πουν!
Του Ηλία Γιαννόπουλου


Οι ΔΟΥ Κυπαρισσίας και Πύλου έκλεισαν οριστικά και αμετάκλητα. Η τρικομματική συγκυβέρνηση Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, υπό το Μεσσήνιο πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, έβαλε «λουκέτο» και σε αυτές τις υπηρεσίες στη Μεσσηνία! Στην εφορία Κυπαρισσίας, του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου της Μεσσηνίας και από τους μεγαλύτερους στην Πελοπόννησο, με τεράστια έσοδα και τεράστια αύξηση των εσόδων! Στην εφορία στην οποία, ήδη, είχαν συγχωνευθεί άλλες δύο εφορίες, των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων. Αλλά και στην εφορία Πύλου με τεράστιο τελωνειακό φόρτο και αντικείμενο εργασίας!

Η απόφαση για τα «λουκέτα» δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ούτε και ήταν κρυφή. Ήταν γνωστή από προηγούμενα χρόνια. Από το 2011, μάλιστα, που άρχισαν να μπαίνουν τα πρώτα «λουκέτα», ήταν γνωστός σε όλους ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός των επόμενων «λουκέτων» στις ΔΟΥ, συμπεριλαμβανομένων των Εφοριών Κυπαρισσίας και Πύλου.

Από το καλοκαίρι είχαν δημοσιοποιηθεί επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών για τα «λουκέτα» που έρχονταν. Το Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη βγήκαν και νέες σχετικές ανακοινώσεις και στις 19 Οκτώβρη δημοσιεύθηκε το σχετικό ΦΕΚ με τα «λουκέτα».

Τι έκαναν βουλευτές και Δημοτικές Αρχές, πριν αλλά και από τότε έστω, για να διεκδικήσουν, απαιτήσουν και πετύχουν, με επιχειρήματα, την παραμονή σε λειτουργία των ΔΟΥ Κυπαρισσίας και Πύλου, όπως άλλωστε έκαναν αυτοδιοικητικοί και πολιτικοί παράγοντες άλλων περιοχών, π.χ. Αμαλιάδας και Αιγίου; Δυστυχώς, τίποτα! Και δεν έκαναν τίποτα, είτε γιατί μοιρολατρικά είχαν αποδεχθεί τα «λουκέτα» και δεν αντέδρασαν για να μη δυσαρεστήσουν το κυβερνητικό κόμμα της Ν.Δ., που τους εξέλεξε στις δημοτικές εκλογές, είτε γιατί είχαν διαβεβαιώσεις από κυβερνητικούς – πολιτικούς παράγοντες ότι οι ΔΟΥ Κυπαρισσίας και Πύλου θα εξαιρεθούν του «λουκέτου»!

Και στο ένα και στο άλλο, από αυτά, ενδεχόμενο, αυτοδιοικητικοί των Δήμων Τριφυλίας και Πύλου – Νέστορος είναι εκτεθειμένοι πολλαπλώς. Όσα οψίμως ισχυρίζονται και πράττουν, είναι σαν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, ενώ οι προχθεσινές συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών ήταν απλά και μόνο για να γίνουν και να λειτουργήσουν για εκτόνωση της λαϊκής οργής και αγανάκτησης!

Για τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας, εάν δεν ξεσηκωνόταν την τελευταία μέρα λειτουργίας της ο Εμπορικός Σύλλογος με τη στήριξη και άλλων συλλόγων και πολιτών, δε θα είχε γίνει το παραμικρό από τη Δημοτική Αρχή. Για τη, δε, ΔΟΥ Πύλου, μέχρι και τη Δευτέρα, δεν είχε γίνει τίποτα, καμία αντίδραση, καμία κινητοποίηση.

Άκουσα το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος να λέει στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης «Μεσόγειος» ότι υπήρχαν πολιτικές διαβεβαιώσεις για τις δύο ΔΟΥ, ενώ ο δήμαρχος Τριφυλίας, στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που απαίτησαν να γίνει οι διαμαρτυρόμενοι έμποροι και πολίτες στην κατάληψη της εφορίας Κυπαρισσίας την Παρασκευή, είπε ότι υπήρχε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα με όσους συζητούσαν ότι, εφόσον υπάρξει αναστολή – όπως και έγινε με άλλες ΔΟΥ –, θα επανεξεταζόταν και δε θα έκλεινε…

Ας μας πουν, λοιπόν, δημόσια ο κ. Κόλλιας και ο κ. Καφαντάρης με ποιον συζητούσαν για τις εφορίες, ποιοι τους έδιναν πολιτικές διαβεβαιώσεις και ποιοι, έστω, άφηναν να εννοηθεί ότι δε θα κλείσουν! Αν, δε, και οι κυβερνητικοί βουλευτές είχαν πάρει αντίστοιχες διαβεβαιώσεις, ας βγουν και αυτοί δημόσια να το πουν! Αυτό ζητά, τώρα πια, ο κόσμος. Αλήθεια και ειλικρίνεια!

Πηγή : tharrosnews