Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Διάτρητα τα επιχειρήματα του υπουργείου για την ΔΟΥ- Ανάπτυξη με διάλυση υπηρεσιών δεν έρχεται

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στην Αθήνα διεξήχθη στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας για το θέμα της Δ.Ο.Υ και τον αγώνα των φορέων, με το Δήμαρχο Τριφυλίας να αποδεικνύει με επιχειρήματα ότι το λουκέτο αποτέλεσε μνημονιακή υποχρέωση της Κυβέρνησης και όχι την εξοικονόμηση πόρων του Δημοσίου καθώς τα ΚΕΦ θα επωμιστεί να εξοπλίσει ο Δήμος με δικά του έξοδα.
Ο κ. Κόλλιας τόνισε ότι "με τεκμηριωμένα στοιχεία μιλήσαμε για ένα πολιτικό ζήτημα στο Δήμο μας με την κατάργηση σε ένα χρόνο και των 3 Δ.Ο.Υ αποτελώντας κακό προηγούμενο, η πολιτική μας θέση ήταν ξεκάθαρη για κοινωνικούς και οικονομικούς λόγους καθώς οι πολίτες δεν μπορούν να διανύουν αποστάσεις 160 χλμ. για να εξυπηρετούνται στην Καλαμάτα" για να προσθέσει ότι "το μήνυμα εστάλη στους αρμόδιους, είναι ακατανόητο οι αριθμοί να υπερτερούν των κοινωνικών θεμάτων και των ανθρώπων, η δε λογική των αριθμών τελικά λειτουργεί συντριπτικά σε βάρος του Νομού στο σύνολό του". Αναλύοντας αριθμητικά στοιχεία αποκάλυψε ότι "στην Ηλεία τα έσοδα των ΔΟΥ ανέρχεται στα 116 εκ. ευρώ ενώ η Μεσσηνία φτάνει στα 178 εκ. ευρώ οπότε η διαφορά είναι συντριπτική ενώ για τον αριθμό των συναλλασσόμενων η Ηλεία έχει 140.000 περίπου ενώ στη Μεσσηνία είναι 167.000 περίπου οπότε ποια λογική λέει ότι σε Νομό με περισσότερα έσοδα έχουμε 1 ΔΟΥ ανά Νομό" θεωρώντας πρόφαση στα οικονομικά στοιχεία που τέθηκαν αλλά και τα ψευδή κριτήρια που αποτυπώθηκαν και κατέρρευσαν.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ
Έθεσε την κοινωνική διάσταση του θέματος με γεωγραφικά στοιχεία συμπληρώνοντας ότι "τα ΚΕΦ θα αντιμετωπίσουν το κενό αποτελεί αναξιόπιστο επιχείρημα καθώς δεν έχουν θεσμοθετηθεί, ενώ δεν θα παράγουν ουσιαστική εξυπηρέτηση στους πολίτες μέχρι να λειτουργήσουν τα συστήματα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης χρειάζεται βάθος χρόνου και για αυτό ζητήσαμε παράταση λειτουργίας της ΔΟΥ η οποία έπεσε στο κενό ακυρώνοντας την τοπική οικονομία". Διερωτήθηκε πως θα έρθει η ανάπτυξη με την αφαίρεση των εργαλείων της αγοράς, για να διευκρινίσει ότι "ο Δήμος κινήθηκε με την εξεύρεση χώρου για τα ΚΕΦ σε όλο το Δήμο αλλά και την αγορά εξοπλισμού παρότι δεν αποτελεί υποχρέωση του Δήμου" καυτηριάζοντας την στάση του κ. Κουρμούζη για τα έωλα επιχειρήματα που έθεσαν. Τέλος εξέφρασε την απορία του για την πολιτική της διάλυσης κοινωνικών δομών.

Πηγή : radio936