Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Περίπου 1.450 ανθρώπους στήριζε το Δημοτικό Παντοπωλείο το 2012


ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΞΗΣΗ 
«Σήμερα εξυπηρετούνται περίπου 370 οικογένειες, που αντιστοιχούν σε 1.450 μέλη, ενώ για το 2013 προβλέπεται ότι ο αριθμός των οικογενειών θα ξεπεράσει τις 420»… Το απολογισμό του για το 2012 έκανε το Δημοτικό Παντοπωλείο Καλαμάτας, ένας…
…σημαντικός θεσμός υποστήριξης ατόμων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιοπορισμού.
Τον απολογισμό υπέβαλε στο δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, ο επικεφαλής των εθελοντών που έχουν ευθύνη του Δημοτικού Παντοπωλείου, Αλέκος Παπαδάτος, ο οποίος ζητάει να ενημερωθεί σχετικά όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.
Από την πλευρά του δήμαρχος εκφράζει την ικανοποίησή του για την  προσφορά του Δημοτικού Παντοπωλείου, ενώ χαρακτηρίζει τη δράση των εθελοντών ως «ιεραποστολική».
Παρά το γεγονός ότι αναμένεται μεγάλη αύξηση του αριθμού των οικογενειών που θα χρειαστούν  μέσα στο 2013 την υποστήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου, ο Αλέκος Παπαδάτος τονίζει ότι «εφόσον διατηρηθεί η οικονομική, η υλική και η ηθική υποστήριξη που μας παρέχεται από το Δήμο μέσω της Φάρις, από την Ι.Μ. Μεσσηνίας αλλά και από τους απλούς ανώνυμους ή και επώνυμους συμπολίτες μας, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το Παντοπωλείο θα είναι σε θέση να καλύψει και φέτος τις ανάγκες αυτών των οικογενειών».
Η συνδρομή των δωρητών είναι τόσο μεγάλη, σημειώνει ακόμη ο επικεφαλής των εθελοντών, ώστε δεν χρειάστηκε να δαπανηθεί το σύνολο των χρημάτων που είχε διαθέσει ο Δήμος για το 2012. Ειδικότερα επισημαίνει: «Αν και υπήρχε στη Φάρις διαθέσιμο ποσό 50.000 ευρώ, προερχόμενο από συμβατική υποχρέωση του Δήμου για τη λειτουργία του Παντοπωλείου το 2012, εν τούτοις λόγω της σωστής διαχείρισης αλλά και της μεγάλης ανταπόκρισης των διαφόρων δωρητών ή χορηγών, καταναλώθηκαν για αγορά τροφίμων και λοιπών αγαθών μόνο τα 20.573 ευρώ».
Τέλος ο κ. Παπαδάτος  εκφράζει, εκ μέρους όλων των εθελοντών, τις θερμές ευχαριστίες προς όλους τους δωρητές και χορηγούς, προς το προσωπικό της Φάρις αλλά και του Διοκλή, για την υποστήριξή του στις προσπάθειες του Παντοπωλείου.
Στ.Μ.

Πηγή : kalamatajournal