Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΚΑΙ CASUS BELLI Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ- ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΑΧΗ


Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ θυμίζει καζάνι που βράζει εξαιτίας της νέας λαίλαπας αφαίρεσης υπηρεσιών που αποτελούν σοβαρό κομμάτι του δημόσιου τομέα, καθώς αποψιλώνεται σταδιακά ενώ άλλες περιοχές κέρδισαν μετά από έντονες πιέσεις το στοίχημα. Όπως η Αμαλιάδα καθώς η Δ.Ο.Υ. που διαθέτει δεν θα καταργηθεί μετά τις 14 Ιασνουαρίου παρότι βρίσκεται δίπλα στον Πύργο. Οι κινητοποιήσεις το πρωί της Δευτέρας από την Επιτροπή αγώνα με απαγόρευση εισόδου των συνεργείων αποψίλωσης στην ΔΟΥ αλλά και το ραντεβού...κατόπιν εορτής με τον αρμόδιο υφυπουργό αποτελούν τα νέα στοιχεία της υπόθεσης.
Από σήμερα οι φορείς δηλώνουν ότι θα ξεσηκωθούν τόσο για την περίεργη συγχώνευση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας το οποίο θα λαμβάνει εντολές μέσω Καλαμάτας, στο νέο νομικό πρόσωπο με τον αόριστο τίλο 'Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας'! Αλλά και με την απομάκρυνση της ΔΟΥ Τριφυλίας από την Κυπαρισσία η οποία πλέον καταργείται σε λίγα 24ωρα και θα αντικατασταθεί από τα...ΦΕΠ τα οποία όμως ακόμα δεν λειτουργούν. Ο Δήμαρχος Τριφυλίας μίλησε για συμφέροντα που υποκρύπτονται τονίζοντας ότι δεν έχει ακόμα καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις για την αυτοτέλεια λειτουργίας του καθώς όπως υπονόησε το casus belli παραμένει με ξεσηκωμό των κατοίκων. Ο αιφνιδιασμός με το ΦΕΚ 3499/2012 για το Νοσοκομείο αφήνει πολλαπλά ερωτήματα.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΔΟΜΩΝ, ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΙΩΝ;
Όπως 1ον τι θα γίνει με την ακίνητη περιουσία του, 2ον τι θα συμβεί με τις κτιριακές εγκαταστάσεις του και τους χώρους που έχει στην διάθεσή του αλλά και το οικόπεδο στο Μεμί που διεκδικεί, 3ον τι κρύβει η ενοποίηση των κλινικών, 4ον τι θα συμβεί με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, 5ον τι θα γίνει με τις δωρεές στις οποίες τόσες δεκαετίες στηρίζεται η λειτουργία του...
Είναι αλήθεια ότι όλες οι εντελώς συμπτωματικές...υποβαθμίσεις Νοσοκομείου και Εφορίας κρύβουν μια μεγάλη παγίδα για την ιστορική περιοχή μας. Να καταντήσει ένα χωριό αδύναμο χωρίς υπηρεσίες, δομές και φυσικά χωρίς μέλλον.
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ
ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ οι δημότες ήδη καυτηρίασαν την αποτελεσματικότητα της Δημοτικής αρχής αλλά και τους απόντες βουλευτές του Νομού μας. Μάλιστα την οργή αυτή μετέφερε και στο βουλευτή κ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη ο πρώην Δήμαρχος Κυπαρισσίας Πάνος Τσάκος καθώς οι Τριφύλιοι τους θεωρούν ανεπιθύμητους για την καταρράκωση της ζωής τους....αλλά προς τον κ. Λαμπρόπουλο από άλλους φορείς του τόπου που θέλει να κάνει αγώνα με γραπτές δηλώσεις και όχι με καυτές επισκέψεις στα υπουργεία και τον Μεσσήνιο Πρωθυπουργό υποβάλλοντας αν χρειαστεί ακόμα και τις παραιτήσεις τους, για να δηλώσουν ότι ο λαός τους οδηγεί και όχι οι δηλώσεις Στουρνάρα ο οποίος την ώρα που απέκλεισε από τη ρύθμιση συγκεκριμένες ΔΟΥ, έλεγε ότι θα καταργήσει τα πάντα..
Αλλά η οργή θα γίνει ποτάμι. Διότι όπως μάθαμε επίκειται ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ, ακολουθεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και ότι άλλο έχει απομείνει...Λέμε υπερβολές; Ο καιρός θα δείξει...



Πηγή : radio936