Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κατολισθήσεις στην Άνω Μεσσηνία, γέμισαν φερτά υλικά οι δρόμοι


ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 
Όχι ιδιαίτερα μεγάλα, αλλά πολλά και υπό προϋποθέσεις επικίνδυνα προβλήματα έχει προκαλέσει η ασταμάτητη και κατά διαστήματα καταρρακτώδης βροχόπτωση. Τα μάτια τους 14 πρέπει να έχουν οι οδηγοί που κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο,…
…όπου χώματα, πέτρες και άλλα φερτά υλικά έχουν παρασυρθεί από τα νερά στην άσφαλτο. Σε κοιλώματα και λακκούβες έχουν σχηματιστεί επικίνδυνες λίμνες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουν σπάσει και δέντρα. Ιδιαίτερα στο δρόμο από το Πεταλίδι μέχρι την Κορώνη και τη Φοινικούντα υπάρχουν πολλά κλαριά στο δρόμο, πέτρες κ.λπ.
Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Άνω Μεσσηνία, όπου το έδαφος είναι έντονα επικλινές και σημειώθηκαν κατολισθήσεις. Κλειστός είναι ο δρόμος Διαβολιτσίου - Άνω Μέλπειας, από όγκους χώματος που έπεσαν στην άσφαλτο, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στο δρόμο Κάτω Μέλπειας - Ψαρίου. Ο αντιπεριφερειάρχης, Παναγιώτης Αλευράς, ανακοίνωσε ότι παρεμβάσεις στους δρόμους προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία θα γίνουν όταν σταματήσει η βροχή, ώστε να μην ενταθούν τα φαινόμενα των κατολισθήσεων και διαβρώσεων.
Επίσης, τα ποτάμια και οι χείμαρροι του Νομού έχουν γεμίσει νερό και μάλιστα η στάθμη τους έχει φτάσει στα όρια της επικινδυνότητας. Ο κ. Αλευράς σημείωσε ότι αν συνεχιστεί η βροχή θα υπάρχει κίνδυνος να ξεχειλίσουν κάποια ποτάμια, ενώ αναφέρθηκε σε προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από χείμαρρους στα Λαίικα και το Ασπρόχωμα.
Όσον αφορά τη χιονόπτωση στον Ταΰγετο, μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να κρατήσουν το δρόμο Καλαμάτας - Σπάρτης ανοιχτό, ενώ αρκετές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στην περιοχή της Αλαγονίας.
Στ.Μ.
Πηγή : kalamatajournal