Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Φιλιατρά: Να ποιοι θέλουν να υποβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας!


Όπως σας είχαμε ενημερώσειστις 27 Δεκεμβρίου του 2012με άρθρο μας για το "Τι γίνεται με το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών" που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους για το ενδεχόμενο υποβάθμισής του, έφτασε στα χέρια μας έγγραφο που εξηγείτο πως σταδιακά επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος και από ποιους.

Εκτός λοιπόν από τις μετακινήσεις - μεταθέσεις των Ιατρών του Κέντρου Υγείας μας, κάποιοι φροντίζουν λοιπόν στα μουλωχτά, να το εξαφανίσουν, όπως σας αποκαλύπτει το filiatranet.

Πιο συγκεκριμένα: 
Η εταιρεία Medicon Hellas, που ήταν υπεύθυνη για την προμήθεια αντιδραστηρίων βιοχημικών εξετάσεων με ταυτόχρονη παραχώρηση συνοδό εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και το Κέντρο Υγείας των Φιλιατρών, με έγγραφό της προς την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας στις 10 Ιανουαρίου του 2013, προτίθεται να αποσύρει τον εξοπλισμό.

Η σύμβαση του Αυτόματου Βιοχημικού Αναλυτή MEDILYZER F από την συγκεκριμένη εταιρεία, έχει λήξει από τις 31-03-2012, χωρίς να υπάρχει καμία παράταση αυτής. 

Και το ζουμί της υπόθεσης:  
Ενώ το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας διενήργησε στις 25-05-2012 Πρόχειρο Διαγωνισμό για την εκτέλεση των Βιοχημικών εξετάσεων του εργαστηρίου του, ανάλογη διαδικασία δεν έχει ακολουθήσει και για την εκτέλεση των Βιοχημικών Εξετάσεων του εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών.

Σε νέα ενημέρωση - υπενθύμιση από την εταιρεία στις 5 Ιουλίου του 2012 για τα παραπάνω, της ζητήθηκε να περιμένει την επίσημη απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αλλά ακόμη περιμένει...

Αφού μετά τις επανηλειμμένες ενημερώσεις και υπενθυμίσεις προς τους υπευθύνους χωρίς καμία απάντηση, η MEDICON HELLAS, προτίθεται να προβεί στην απόσυρση του εξοπλισμού της από το Κέντρο Υγείας μας.

Για το ποιοι λοιπόν βρίσκονται πίσω από την "εξαφάνιση" του Κέντρου Υγείας στα Φιλιατρά, δεν χρειάζεται να ψάξουμε και πολύ μακριά... 


Πηγή : filiatranet