Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

39 συλλήψεις και 148 προσαγωγές - Νέα... σκούπα στη Μεσσηνία


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες, από το μεσημέρι έως το βράδυ, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό
της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε 310 άτομα, εκ των οποίων 132 ημεδαποί και 178 αλλοδαποί, καθώς και σε 162 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 148 άτομα, από τα οποία 57 ημεδαποί και ενενήντα ένας (91) αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα εννέα (39) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
• Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
• Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
• Ένας (1) ημεδαπός, για τυχερά παιχνίδια.
• Τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί, που διέμεναν παράνομα στην χώρα και σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία (3) παιγνιομηχανήματα, ποσότητα κάνναβης βάρους -13,6- γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -484,5- ευρώ.
Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν δέκα οκτώ (18) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στη πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πηγή : best-tv