Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Εξισωση δημοτικων τελων σε Κυπαρισσια,Φιλιατρα και Γαργαλιανους

Εξορθολογισμό και εξίσωση δημοτικών τελών αναπροσαρμόζοντας τα ποσά που πλέον πρέπει να αποδίδονται από Φιλιατρά και Γαργαλιανους (απόφαση η οποία έχει ληφθεί σε παλαιοτερη συνεδριαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας)επικύρωσε τελικά ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.
Ηδη απο τη δημιουργια του Καλλικρατικου Δήμου Τριφυλιας υπηρχαν ψιθυροι αλλα και φωνες διαμαρτυριας απο τους δημοτες της εδρας του Δημου προκειμένου να εναρμονιστούν τα τέλη στις Δημοτικές Ενότητες Φιλιατρών και Γαργαλιάνων με αυτα της Κυπαρισσίας.
Το συγκεκριμενο αιτημα των Κυπαρισσιων πλεον αποτελει πραγματικοτητα καθως η αισθηση ισονομιας και δικαιοσυνης επικρατησε στην αποφαση των τοπικων αρχοντων.
Βαρυτητα δόθηκε
στον εξορθολογισμό τελών σε κοινοτικά διαμερίσματα καθώς υπήρξαν περιπτώσεις όπου χωριά δεν απέδιδαν ποτέ (!) δημοτικά τέλη ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν είχαν καν εισπραχθεί από τους τότε δημοτικούς άρχοντες με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη όπως συνέβη στη περιοχή της Αυλώνας.
Βεβαια εδω τιθεται και ενα ζητημα αποδοσης ευθυνων για τη συγκεκριμενη παραλειψη -καθως καποιοι απο τους τοτε αρμοδιους διοικουντες τα συγκεκριμενα διαμερισματα-εχουν και σημερα θεσμικο ρολο και ειναι παροντες στις απαφασεις.
Σχετικα με τη διαδικασια τωρα,η Οικονομική Επιτροπή έστειλε με θετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την υλοποίησης της νέας απόφασης.
Η πρώτη αύξηση υλοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2011,αλλά επειδή το σύστημα ήταν παμπαλαιο και καθυστερουσε υπερβολικα,τελικά οι υπηρεσίες του Δημου προέβησαν σε επικαιροποίηση και ενοποίηση των αρχείων που αφορούν τα τετραγωνικά και τα ποσα που πλεον θα αναλογουν και θα αποδιδονται ως δημοτικα τελη απο τους δημοτες.Αξιοσημειωτο οτι για το σκοπο αυτο εχουν αποσταλει ηδη πανω απο 1500 επιστολες σε ιδιοκτητες ακινητων οι οποιοι καλουνται να δηλωσουν τα χαρακτηριστικα των ιδιοκτησιων τους.

Πηγή : kyparissia-news