Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τέσσερις προσφορές για το μεγάλο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας


ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ 

Η τρίτη ήταν και η …καλή. Μετά από δύο άγονες προσπάθειες, λόγω κινητοποιήσεων των μηχανικών, δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο της αναβάθμισης και επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας. Ποιες κατασκευαστικές εταιρίες κατέθεσαν προσφορές…
Ο προϋπολογισμός του έργου, που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής και της ΔΕΥΑΚ και με απόφαση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, ανέρχεται στα 4.265.000 ευρώ.
Το έργο θα γίνει με το σύστημα μελέτη-κατασκευή και οι εταιρίες που κατέθεσαν προσφορές είναι οι: Μεσόγειος Α.Ε., ΕΓΝΩΝ ΑΤΕ, ENVITEC Α.Δ. και Ν.&Κ. Γκολιόπουλος ΑΤΕ.
Τώρα εξετάζονται τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν τις τέσσερις προσφορές.
Η διαδικασία ανάδειξης του αναδόχου θα πάρει χρόνο, καθώς σε α’ φάση θα εξεταστούν οι τεχνικές προσφορές και σε β’ φάση θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές. Η εταιρία με την πιο άρτια τεχνική πρόταση και την πιο οικονομικά συμφέρουσα προσφορά θα πάρει το έργο.
Σύμφωνα με τη διακήρυξη ο ανάδοχος θα αναλάβει την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας, θα κατασκευάσει τα έργα Πολιτικού Μηχανικού, θα προμηθευτεί και θα εγκαταστήσει όλο τον ηλεκτρολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό και θα θέσει σε λειτουργία τη μονάδα, την οποία θα συντηρεί για έξι μήνες.
Η επέκταση-αναβάθμιση του Βιολογικού θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε δώδεκα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Στ.Μ.

Πηγή : kalamatajournal